INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sprema se rekonstrukcija zgrade Trećeg osnovnog suda u Beogradu

07.09.2022. | Beobuild

Priprema se projekat rekonstrukcije i dogradnje Trećeg osnovnog suda u Beogradu, uz modernizaciju i povećanje postojećih kapaciteta na predmetnoj lokaciji.

Budući izgled Trećeg osnovnog suda

Budući izgled Trećeg osnovnog suda u Beogradu (Foto: Almis Company)

Treći osnovni sud nalazi se u bloku 9a na Novom Beogradu i baš za tu namenu je i izgrađen 1978. godine u stilu tada modernog brutalizma. Objekat trenutno ima oko 5.900m2 bruto površine i sastoji se od dve atrijumske celine različite spratnosti (Su+Pr+4+Pk i Su+Pr+2), a pozicioniran je kao slobodnostojeći u delu bloka uz Bulevar Mihajla Pupina.

Nakon rekonstrukcije površina objekta biće povećana na 7.370m2, a novi prostor nalaziće se u okviru dograđenog sprata na nižem traktu objekta i proširenjem suterenskog prostora.

Ovo nekada reprezentativno zdanje moderne arhitekture zbog neodržavanja dovedena je u jako loše stanje, a pregledom objekta uočena su značajna oštećenja na krovu i na fasadi objekta, dok je suteren više puta plavljen tokom velikih kiša. Dodatno, slabe termoizolacione karakteristike fasadnih materijala i stolarije objekat čine posebno energetski neefikasnim.

U planu je nadogradnja i proširenje (Foto: Almis Company)

Pored podizanja energetskih standarda u objektu, njegovom dogradnjom i novim funkcijama biće značajno unapređen proces rada i unutrašnje komunikacije.

Nadogradnja trećeg sprata iznad dela objekta sa spratnošću Su+P+2, planirana je kao novi prostor Trećeg osnovnog tužilaštva sa svim potrebnim pratećim sadržajima. Planirano je da se da se istražni kabineti tužilaštva i sudnice direktno povežu liftovima sa pritvorskim jedinicama u suterenu, čime bi se olakšalo funkcionisanje i skratilo kretanje kroz objekat.

Pored planirane dogradnje trećeg sprata na nižem traktu objekta, proširenja su planirana i u okviru suterena. Za potrebe arhive površina suterenskih prostorija biće povećana sa 693 na 1071m2, a biće urađena i velika rekonstrukcija šalter sale u prizemlju. U okviru planiranih radova na parceli će biti izgradjeno i 23 dodatna parking mesta.

Ministarstvo pravde je naručilo urbanistički projekat za ovu investiciju, dok je projektovanje obavio biro "Almis Company" iz Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;