INFONET-468X60-BANNER

Sprema se rekonstrukcija zgrade Trećeg osnovnog suda u Beogradu

07.09.2022. | Beobuild

Priprema se projekat rekonstrukcije i dogradnje Trećeg osnovnog suda u Beogradu, uz modernizaciju i povećanje postojećih kapaciteta na predmetnoj lokaciji.

Budući izgled Trećeg osnovnog suda

Budući izgled Trećeg osnovnog suda u Beogradu (Foto: Almis Company)

Treći osnovni sud nalazi se u bloku 9a na Novom Beogradu i baš za tu namenu je i izgrađen 1978. godine u stilu tada modernog brutalizma. Objekat trenutno ima oko 5.900m2 bruto površine i sastoji se od dve atrijumske celine različite spratnosti (Su+Pr+4+Pk i Su+Pr+2), a pozicioniran je kao slobodnostojeći u delu bloka uz Bulevar Mihajla Pupina.

Nakon rekonstrukcije površina objekta biće povećana na 7.370m2, a novi prostor nalaziće se u okviru dograđenog sprata na nižem traktu objekta i proširenjem suterenskog prostora.

Ovo nekada reprezentativno zdanje moderne arhitekture zbog neodržavanja dovedena je u jako loše stanje, a pregledom objekta uočena su značajna oštećenja na krovu i na fasadi objekta, dok je suteren više puta plavljen tokom velikih kiša. Dodatno, slabe termoizolacione karakteristike fasadnih materijala i stolarije objekat čine posebno energetski neefikasnim.

U planu je nadogradnja i proširenje (Foto: Almis Company)

Pored podizanja energetskih standarda u objektu, njegovom dogradnjom i novim funkcijama biće značajno unapređen proces rada i unutrašnje komunikacije.

Nadogradnja trećeg sprata iznad dela objekta sa spratnošću Su+P+2, planirana je kao novi prostor Trećeg osnovnog tužilaštva sa svim potrebnim pratećim sadržajima. Planirano je da se da se istražni kabineti tužilaštva i sudnice direktno povežu liftovima sa pritvorskim jedinicama u suterenu, čime bi se olakšalo funkcionisanje i skratilo kretanje kroz objekat.

Pored planirane dogradnje trećeg sprata na nižem traktu objekta, proširenja su planirana i u okviru suterena. Za potrebe arhive površina suterenskih prostorija biće povećana sa 693 na 1071m2, a biće urađena i velika rekonstrukcija šalter sale u prizemlju. U okviru planiranih radova na parceli će biti izgradjeno i 23 dodatna parking mesta.

Ministarstvo pravde je naručilo urbanistički projekat za ovu investiciju, dok je projektovanje obavio biro "Almis Company" iz Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;