IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Zlatiboru najavljena gradnja 20 sportskih terena, Zlatnog grada i kompleksa sličnog Hilandaru

29.08.2022. | Beta

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, predstavio je juče (28. avgusta) projekat koji će realizovati ova opština, a tiče se izgradnje sportskih terena na Zlatiboru.

Zlatibor

Zlatibor (Foto: Pixabay)

On je naglasio da je želja opštine da dalje razvija i unapređuje Zlatibor koji je, kako je ukazao, pogodno mesto za pripremu sportskih ekipa i zdravstveni turizam, prenosi Beta.

- Nemamo dovoljno sportske infrastrukture za pripreme ekipa iz zemlje i inostranstva. Znamo svi da inostrane ekipe neće da dođu na pripreme jer nemaju uslove koje imaju u drugim državama, rekao je on.

Istakao je da će naredne godine biti izgrađeno do 20 sportskih otvorenih i zatvorenih terena, jer Zlatibor ima uslove za smeštaj sportista i samo je potrebna sportska infrastruktura.

Prema njegovim rečima, Zlatibor sada ima 10 sportskih terena, ali to nije dovoljno.

- Biće potrebno oko 10 mil EUR za izgradnju sportskih terena. Do sada su dva terena završena, dva se grade, a gradiće se po fazama, rekao je Stamatović, prenosi Beta.

Dodao je da je sledeći projekat izgradnja zatvorenog sportskog terena za 8.000 gledalaca, gde bi, kako je naglasio, "mogli da očekujemo da se igraju utakmice evropskog ranga".

Najavio je i projekat izgradnje "Zlatnog grada" koji će se nalaziti na međustanici gondole, na kojem će biti izgrađen teren za golf.

Stamatović je takođe izjavio da će opština izgraditi jedan kompleks sličan manastiru Hilandar.

Podsetio je i na implementaciju projekta reciklaže koji se realizuje u saradnji sa vladom Švedske.

- Smeće odvozimo na regionalnu deponiju Duboko, koja je već dugo u problemu i shvatamo da ćemo u kratkom vremenskom roku doći u problem sa čvrstim otpadom. Zato radimo selekciju otpada na mestu nastanka, rekao je on.

Kante za odvajanje otpada podeljene su domaćinstvima, a građani će manje plaćati naknadu za odnošenje smeća i moći će ujedno da recikliraju i zarade.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;