IZOLACIJA-468X60-BANNER

Od septembra kreće izgradnja dva auto-puta u Republici Srpskoj

10.08.2022. | RTRS

Vršilac dužnosti direktora Autoputeva Republike Srpske Slobodan Stanarević najavio je da će 2. septembra početi prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja deonice Bijeljina-Rača, čime će Republika Srpska postati veliko gradilište.

Izgradnja auto-puteva doprineće razvoju kompletnog severa Republike Srpske (Foto: Pixabay)

Stanarević je naveo da je rok za izgradnju deonice auto-puta Prijedor-Banjaluka u dužini od 42 kilometra pet godina i da radovi kreću iz Prijedora, piše RTRS.

- Vjerujem da će Kinezi sve završiti i prije roka jer im je cilj da period koncesije od 30 godina počne što prije, rekao je Stanarević za Glas Srpske.

Stanarević kaže da bi sredinom septembra, prema planu, trebalo da počnu i zvanični radovi na deonici auto-puta Bijeljina-Rača.

- Vjerujem da ćemo do kraja godine sa turskom kompanijom postići i dogovor oko dionice od Bijeljine do Brčkog, a već imamo i prijedloge oko trase koja bi trebalo da ide kroz distrikt Brčko. S tim ćemo izaći u javnost kada se sve strane usaglase, rekao je Stanarević.

Najavio je i da na jesen kreće gradnja petlje u Mahovljanima na auto-putu Banjaluka-Gradiška koja će služiti za isključenje na aerodrom, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima, Srpsku pored gore pomenutih puteva čeka još niz veoma značajnih infrastrukturnih projekata kao što je deonica auto-puta Vukosavlje-Brčko, ali i brzi putevi od Prijedora do Kozarske Dubice i od Bijeljine do Trebinja.

- Brzi putevi nisu u planu ove i iduće godine, ali sigurno će biti realizovani. Takođe, jedna kineska kompanija je zainteresovana za gradnju auto-puta Banjaluka-Mrkonjić Grad. Planovi su veliki, a dobrobiti komunikacione mreže koju gradimo biće ogromni, istakao je Stanarević.

Stanarević smatra da će se izgradnjom auto-puteva od Novog Grada do Banjaluke, zatim Doboj, Vukosavlje, Brčko, Bijeljina, Rača pa sve do Beograda, doprineti razvoju kompletnog severa Srpske i svih lokalnih zajednica koje gravitiraju na tom području.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;