INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na velikim vrućinama skoro 400 radnika gradi obilaznicu oko Beograda

26.07.2022. | RTS

Skoro 400 radnika ovih dana radi na deonici obilaznice od Tunela Straževica do Bubanj potoka. Na gradilištima je oko 40 odsto stranaca - najviše Kineza, zatim Indusa i Turaka.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

"Naših radnika je trenutno dvojica i imamo 18 Indusa, svi su uglavnom obučeni u dugačko, a mi gledamo što kraće da se obučemo, da bismo izdržali, oni podnose to dosta dobro. Svakih pola sata pravimo pauzu od 10 minuta, popijemo malo hladne vode. Snalazimo se izdržavamo dobro", kaže za RTS Branislav Stan, radnik na obilaznici.

Asfaltirano je oko 70 odsto ove deonice koja ima 9,6 kilometara, ali je preostalo da se završi još nekoliko najsloženijih delova kao što je petlja u Bubanj potoku.

"Trenutno radimo na pešačkim stazama, kao i na glavnoj trasi auto-puta koji će se spojiti sa postojećim auto-putem E-75, u smeru ka Nišu. Takođe, završavamo most 31 i 32, posle toga počinje sektor C koji se prostire od Bubanj potoka do Pančeva", navodi predstavnik izvođača Luka Pavlović.

Najkritičnija tačka je Tunel Beli potok koji će biti dug 360 metara. Tunel se nalazi na sredini deonice, pa će ona moći da bude puštena u saobraćaj tek po završetku izgradnje tunela koji mora da se radi fazno.

"Započeto je sa trećem fazom izgradnje tunela, koja podrazumeva poslednjih 200 metara otvorenog iskopa uz pomoć dijafragmi", kaže Jovica Radić, takođe predstavnik izvođača.

On naglašava da rade svaki dan od 7 do ponoći i da je procena da bi sa grubim građevinskim radovima trebalo da se završi krajem januara ili početkom februara, a posle toga sledi faza opremanja, prenosi RTS.

Tri kilometra kanalizacionog kolektora će se nalaziti u okviru ove deonice. Oni će prihvatati otpadne vode iz Belog potoka i naselja Rakovica selo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;