PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Prvi digitalni auto-put u Srbiji biće završen za tri godine

22.07.2022. | eKapija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je juče (21. jula) radove na izgradnji deonice od Kraljeva do Čačka, gde je trenutno zaposleno više od 3.600 radnika. Tom prilikom izjavio je da se završetak izgradnje Moravskog koridora očekuje u periodu od tri godine.

Izgradnja puta

Izgradnja puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ministar je istakao da će za nešto više od godinu dana Kraljevo biti povezano sa auto-putem "Miloš Veliki", a do kraja godine i Kruševac sa Koridorom 10.

Prema njegovim rečima, ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo, tako i za Čačak, jer će biti povezani najkvalitetnijim auto-putem u Jugoistočnoj Evropi, čime je otvorena perspektiva ovog dela zemlje.

Direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić rekao je da je posebnost ovog projekta u činjenici da se uporedo sa izgradnjom auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave, prenosi eKapija.

Moravski koridor je od izuzetnog značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca – koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju i Kraljevo, gde živi približno pola miliona stanovnika.

Ukupna dužina Moravskog koridora iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice Pojate–Kruševac (27,8 kilometara), Kruševac–Adrani (53,8 kilometara), Adrani–Preljina (30,6 kilometara). Ovo će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;