IZOLACIJA-468X60-BANNER

Tender za rekonstrukciju mosta u Obrenovcu

07.04.2022. | eKapija

Tender za izradu projekta rekonstrukcije drumskog mosta preko kanala u naselju Grabovac, na opštinskom putu u gradskoj opštini Obrenovac raspisali su JP Putevi Beograda.

Most - ilustracija

Most - ilustracija (Foto: Pixabay)

U tehničkoj specifikaciji tendera navodi se da most ne zadovoljava granično stanje nosivosti i upotrebljivosti. Došlo je do naginjanja krilnog zida i do pukotina na stubnom mestu, poprečni nosači su prednapregnuti i u veoma lošem stanju, kotve su korozirale, a uočena su klizišta sa obe strane mosta, zbog čega je došlo do urušavanja krilnog zida i ograde mosta i postavljena je privremena saobraćajna signalizacija kojom je ograničeno korišćenje mosta za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5t i ograničena brzina na 10km/h.

Rekonstrukcija treba da obuhvati obnovu temelja krajnjih stubova i krila obalnih stubova, rekonstrukciju glavnih i poprečnih nosača, ivičnih greda, postavljanje nove odgovarajuće ograde, hidroizolaciju, kolovoz sa dve saobraćajne trake širine po 3,25m i pešačku stazu sa zaštitnom ogradom na obe strane mosta, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Tender je otvoren do 20. aprila.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;