INFONET-468X60-BANNER

Raspisan tender za izgradnju četiri bazena u Beogradu

29.03.2022. | eKapija

Kako je u više navrata najavljivano, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za projektovanje i izgradnju sportskih objekata na teritoriji prestonice. Reč o četiri bazena sa pratećim objektima u Borči, Zemunu, Lazarevcu i Grockoj.

Bazen - ilustracija

Bazen - ilustracija (Foto: Pixabay)

Procenjena vrednost projekta je 9,53 milijarde dinara.

Prva i druga partija vrednosti 1,9 i 1,8 milijardi dinara odnose se na gradnju u Grockoj (1. i 2. faza), druga u Borči (faza 1, vredna 2,24 milijarde dinara), a treća i četvrta u Lazarevcu i na Altini u Zemunu (1,4 milijardi i 2,24 milijarde dinara).

Rok za podnošenje ponuda je 6. maj.

Podsetimo, zamenik gradonačelnik Goran Vesić izjavio je sredinom februara da se u narednih mesec dana očekuje raspisivanje tendera za izgradnju ukupno pet bazena u Beogradu, među kojima će jedan biti u Borči, pored BSK-a (Beogradski sportski klub Borča), gde se nalazi veliki prazan prostor od jedanaest hektara.

- U prvoj fazi biće izgrađeni zatvoren i otvoren bazen, a kasnije i čitav sportski centar s halom - kazao je Vesić tokom gostovanja na Studiju B.

Vesić je rekao da će ostali bazeni biti izgrađeni pored Hale Aleksandar Nikolić, zatim u Južnom bulevaru na Vračaru, Zemunu i Lazarevcu.

Kasnije, pred kraj prošle godine, izjavio je da Grad sledeće godine planira da krene u realizaciju pet velikih bazena – u Borči, Grockoj, Zemunu, Lazarevcu i na Vračaru.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;