INFONET-468X60-BANNER

Parcela u Bloku 37 na kojoj građani nisu želeli gradnju, sada je u vlasništvu Grada Beograda

25.03.2022. | Beoinfo

Juče je u Starom dvoru zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao sa predstavnicima građana iz Bloka 37 na Novom Beogradu i uručio im rešenje katastra kojim je Grad postao vlasnik sporne parcele u tom bloku. Razgovoru je prisustvovao i glavni urbanista Marko Stojčić.

Izgradnja - ilustracija

Izgradnja - ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je tom prilikom naglasio da se ovim rešenjem završava višemesečna agonija stanara u ovom bloku.

– Sve je počelo pre šest-sedam meseci kada je privatni investitor počeo da gradi zgradu. Ovde su građani bili potpuno u pravu jer nije bilo normalno da se gradi takva zgrada koja bi zaklonila ulaz i pogled svim ljudima koji tu žive. Obećao sam da će prestati gradnja i to je ispunjeno već tokom jeseni. Takođe, obećao sam da će Grad pretvoriti tu parcelu u javnu zelenu površinu, i to je ispunjeno 14. februara kada je odluku o tome donela Skupština grada. Danas je ispunjeno obećanje da će Grad postati vlasnik te parcele, tako da su sva obećanja koja sam dao građanima ispunjena – rekao je Vesić.

Sa građanima je razgovarao o koracima koji će se dalje preduzimati da bi se taj prostor uredio i pretvorio u zelenu površinu.

– Imaćemo sastanak u Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" na kom će biti reči o mogućnosti izgradnje podzemne garaže, a takođe ćemo održati sastanak u "Zelenilu" o tome kako ćemo urediti i druge prostore u Bloku 37 i pretvoriti ih u zelene površine – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je zahvalio svim građanima koji su bili uporni i borili se za svoja prava.

– Ovo je dokaz kako zajedno možemo da rešavamo probleme, građani i Gradska uprava, i kako ne treba bežati ni od jednog problema. Ovo je poruka da mi koji se bavimo politikom treba da slušamo potrebe građana, jer kada slušamo jedni druge, možemo da učinimo naš grad boljim mestom za život. Ovo je zajednička pobeda i građana i Grada. Samo ako smo svi pobednici, a niko nije gubitnik, možemo da učinimo da Beograd postane bolje mesto za život svih ljudi i ovo rešenje je dokaz da je Beograd kuća svih nas – poručio Vesić.

Glavni urbanista Marko Stojčić je istakao da je izgradnja ovakvog objekta u ovom delu Novog Beograda potpuna besmislica u urbanističkom smislu.

Građani su se Gradu obratili za pomoć i oni su tu pomoć dobili. Danas smo građanima prezentovali šta je konkretno Grad uradio, a to je upis svojine na toj parceli čime je Beograd ponovo postao vlasnik te parcele. Podsetili smo građane da je Skupština grada na sednici od 14. februara usvojila plan generalne regulacije koji predviđa da se ova parcela pretvori u zelenu površinu, sa mogućnošću izgradnje javne garaže. Dogovorili smo se da nastavimo saradnju, da preciziramo sve aktivnosti u vezi sa ovom parcelom, a to znači uređenje ove parcele na način da se što pre vrati građanima – zaključio je Stojčić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;