IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Pelješki most završen posle 1.277 dana

28.01.2022. | Jutarnji list

Završeni su svi građevinski radovi na mostu Pelješac, a u "Hrvatskim cestama" su Jutarnjem listu potvrdili da je započeo tehnički pregled mosta koji bi trebalo da bude završen do 31. januara. Iako se formalni završetak radova računa nakon završetka tehničkog pregleda, jer se tokom pregleda mogu utvrditi neki nedostaci koje treba dodatno ispraviti, već danas se zapravo može reći da su radovi gotovi.

Pelješki most

Izgradnju mosta Pelješac kineska kompanija CRBC započela je 30. jula 2018. Godine. Tog dana je predsednik uprave "Hrvatskih cesta" Josip Škorić predstavnicima CRBC-a u Stonu predao svu dokumentaciju, otvoren je dnevnik radova i potpisan zapisnik o uvođenju kineskog izvođača u posao. Rok za završetak radova bio je 36 meseci i 29 dana. Iako u taj rok ulazi i obavljanje tehničkog pregleda može se reći da je izgradnja mosta trajala 52 dana duže od planiranog.

Međutim, kada se uzme u obzir da su radovi nekoliko meseci stajali zbog epidemije koronavirusa može se reći da je most završen pre utvrđenog roka. Nakon uspešnog završetka tehničkog pregleda sledi postupak dobijanja svih potrebnih dozvola za most.

U ovom trenutku završeni su radovi na mostu a uskoro će biti završen i spojni put koji vodi od Jadranske magistrale do samog mosta te još treba napraviti spoj od mosta do deonice novog pelješkog puta od Duboke do Šparagovića koju gradi kompanija Strabag kako bi most sa obe strane bio spojen s kopnom.

Prema poslednjim zvaničnim najavama iz "Hrvatskih cesta", na leto će u saobraćaj biti pušten spojni put od Jadranske magistrale do mosta, most Pelješac kao i novi pelješki put od mosta do čvora Prapratno. Preostali deo puta od stonske obilaznice do mesta Doli trebalo bi da bude završen najkasnije do kraja ove godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;