INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradnja auto-puta kroz Sandžak počinje u martu

25.01.2022. | Sandzaklive

Uskoro počinje izgradnja auto-puta od Požege do Duge Poljane, a ovaj projekat je veoma značajan kako za Sjenicu tako i za celi Sandžak. Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smeštaj radnika koji će graditi ovaj auto-put. Kamp će se nalaziti na deonici buduće petlje kod Duge Poljane.

Izgradnja auto-puta ilustracija

Izgradnja auto-puta - ilustracija (Foto: Pixabay)

Ovim povodom održan je sastanak u kabinetu predsednika opštine Sjenica Muniba Mujagića, a prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Sandžak kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje auto-puta koji se očekuje 15. marta.

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Milana Rakić naglasila je da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za celu Srbiju.

- Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicim a tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta a to je izgradanja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za celu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovde u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na deonici buduće petlje kod Duge Poljane - istakla Milana Rakić.

Predsednik opštine Sjenica istakao da će izgradnjom auto-puta biti ostvaren višedecenijski san ljudi sa tog područja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;