INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja puta preko Radan planine počinje ove godine

20.01.2022. | eKapija

Na sastanku koji je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović održao sa predstavnicima Narodnog muzeja Leskovac, direktorima TOOL i Doma kulture bilo je reči o početku realizacije planova na teritoriji opštine Lebane, naročito na arheološkom nalazištu Justiniana prima.

Planinski put - ilustracija

Planinski put - ilustracija (Foto: Pixabay)

- Posetivši Lebane prošle godine, predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, obišla je i lokalitet iz VI veka Caričin grad i tom prilikom izjavila da se država trudi da ovo arheološko nalazište bude na listi UNESCO zaštite, da će to dodatno privući turiste iz zemlje i sveta - navode iz lokalne samouprave.

Takođe od velikog značaja je i put preko Radan planine, odnosno povezivanje Lebana, Bojnika, Medveđe, Prokuplja i Kuršumlije.

- Povezivanjem banja na ovom području sa lokalitetom Caričin grad i Đavoljom varoši, omogućiće se i razvoj seoskog turizma - navodi se na opštinskom sajtu.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je član Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj južne Srbije, na čijem sastanku je dogovoreno da radovi na teritoriji opštine Lebane počnu ove godine, a plan za put preko Radan planine ušao je u budžet za 2022. godinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;