IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vraća se stari sjaj Sava centra, radovi će trajati dve godine

23.12.2021. | b92

Vraća se sjaj Sava centru u Beogradu. Danas je zvanično počela njegova temeljna rekonstrukcija, a očekuje se da će radovi trajti oko dve godine, do kraja 2023. ili početka 2024. godine.

Sava centar - planirani izgled nakon rekonstrukcije

Sava centar - planirani izgled nakon rekonstrukcije (Foto: Delta Holding)

Sava centar se nalazi u sastavu Delta Holdinga, koji ga je kupio od Grada Beograda 2020. godine. "Realizovaćemo potpunu rekonstrukciju, ali uz zadržavanje spoljašnjeg izlgeda i svih osobenosti koje su zaštićene odlukama nadležnih institucija. Zamenićemo instalacije, opremu, staklenu fasadu, uvesti potpuno nove multimedijalne i sadržaje za komunikaciju. Procena je da će za takav zahvat biti potrebno najmanje 60 miliona evra, koje ćemo obezbediti kroz projektno finansiranje, u saradnji sa bankama. Tokom radova na gradilištu će biti uposleno oko 1.000 radnika", kaže Katarina Gajić, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate.

"Renovirani Sava centar imaće moderne i atraktivne prostore za umrežavanje, manje sale za korporativne skupove i paralelne sesije tokom velikih kongresa. Planirana je biznis zona, zatim šoping-zona sa dodatnim sadržajima. Obnovljeni centar biće energetski efikasna zgrada u skladu sa najsavremenijim standardima bezbednosti i održivosti", kaže Kristina Mirosavljević, direktorka Sava centra.

Ona ističe da je cilj da Beograd ima moderan, najbolji u regionu i globalno prepoznatljiv kongresni centar, kakav je Sava centar i bio od svog osnivanja.

 

Komentari: 1

Milan Radojević 29.12.2021 14.08.00

Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitektonskog stanovišta jedan od najznačajnih savremenih objekata (kompleks) u Srbiji i ovom delu Evrope i zaslužuje da bude obnovljen i sačuvan.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;