PRIJAVA-468X60-BANNER

Vraća se stari sjaj Sava centra, radovi će trajati dve godine

23.12.2021. | b92

Vraća se sjaj Sava centru u Beogradu. Danas je zvanično počela njegova temeljna rekonstrukcija, a očekuje se da će radovi trajti oko dve godine, do kraja 2023. ili početka 2024. godine.

Sava centar - planirani izgled nakon rekonstrukcije

Sava centar - planirani izgled nakon rekonstrukcije (Foto: Delta Holding)

Sava centar se nalazi u sastavu Delta Holdinga, koji ga je kupio od Grada Beograda 2020. godine. "Realizovaćemo potpunu rekonstrukciju, ali uz zadržavanje spoljašnjeg izlgeda i svih osobenosti koje su zaštićene odlukama nadležnih institucija. Zamenićemo instalacije, opremu, staklenu fasadu, uvesti potpuno nove multimedijalne i sadržaje za komunikaciju. Procena je da će za takav zahvat biti potrebno najmanje 60 miliona evra, koje ćemo obezbediti kroz projektno finansiranje, u saradnji sa bankama. Tokom radova na gradilištu će biti uposleno oko 1.000 radnika", kaže Katarina Gajić, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate.

"Renovirani Sava centar imaće moderne i atraktivne prostore za umrežavanje, manje sale za korporativne skupove i paralelne sesije tokom velikih kongresa. Planirana je biznis zona, zatim šoping-zona sa dodatnim sadržajima. Obnovljeni centar biće energetski efikasna zgrada u skladu sa najsavremenijim standardima bezbednosti i održivosti", kaže Kristina Mirosavljević, direktorka Sava centra.

Ona ističe da je cilj da Beograd ima moderan, najbolji u regionu i globalno prepoznatljiv kongresni centar, kakav je Sava centar i bio od svog osnivanja.

 

Komentari: 1

Milan Radojević 29.12.2021 14.08.00

Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitektonskog stanovišta jedan od najznačajnih savremenih objekata (kompleks) u Srbiji i ovom delu Evrope i zaslužuje da bude obnovljen i sačuvan.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;