Najavljena izgradnja izlaza sa auto-puta ka Niškoj Banji

17.12.2021. | Južne vesti

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je za februar početak radova na izgradnji izlaza sa auto-puta prema Niškoj Banji.

Ilustracija - auto-put

Ilustracija - auto-put (Foto: Pixabay)

Nakon izgradnje auto-puta od Niša do Dimitrovgrada, Niška Banja ostala je odsečena od Koridora 10. Nišlije su ranije koristile magistralni put koji je spajao Niš i Dimitrovgrad i koji je bio trasa pomenutog Koridora. Međutim, nakon izgradnje ove deonice, oni koji su iz Banje hteli da idu ka jugu Srbije, morali su da idu do prvog izlaza na auto-put kod Matejevačkog puta.

- U februaru nam počinju radovi za izlaz sa auto-puta. Završen je tender i izabrali su izvođača i Koridori Srbije su nas obavestili da u februaru počinje izgradnja te rampe. Za izlazak svih onih koji koriste Koridor 10 za Nišku Banju - rekla je Sotirovski u Skupštini Grada.

Podsetila je da je za narednu godinu planirana i izgradnja akva-parka u Niškoj Banji. Taj projekat je prilikom rasprave o budžetu dosta kritikovan, ali ona ga vidi kao razvojnu šansu Banje. Smatra da to može biti motor, pokretač razvoja Niške Banje i vraćanja na staru slavu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...