Tender za rekonstrukciju Kneza Miloša, Prvomajske i Stevana Sremca u Sokobanji

29.11.2021. | eKapija

Raspisan je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju tri ulice u Sokobanji: Kneza Miloša, Prvomajske i Stevana Sremca. Nakon izvođenja planiranih radova neke od ulica imaće potpuno drugačiji izgled.

ulica

Ilustracija (Photo: Pixabay)

Planirana je rekonstrukcija dvosmerne ulice Kneza Miloša u dužini od 640 metara. Radovi će se izvoditi u postojećoj regulaciji.  Postojeća širina kolovoza se neće menjati, kao i trotoar sa leve strane, dok je sa desne strane ulice predviđena izgradnja trotoara. Takođe, na početku ulice u dužini od 30 metara gradiće se nova saobraćajna deonica, na mestu gde je kolovoz u jako lošem stanju.

Prvomajska ulica rekonstruiše se u dužini od 270 metara. Ulica je slepa i završava se okretnicom. U postojećoj regulaciji širina kolovoza je 4 metra, a projekat rekonstrukcije treba da predvidi proširenje na 5 metara, na mestima gde je to moguće. Zbog denivelacije terena projekat treba da obuhvati i izgradnju potpornog zida duž severne strane.

Ulica Stevana Sremca rekonstruisaće se u dužini od 360 metara. Sa obe strane ulice nalazi se drvored koji se zadržava. Širina kolovoza je 6 metara, a planiraju se radovi u postojećoj regulaciji uz manje korekcije. Duž severne strane gradiće se novi trotoar i potporni zid kako bi se rešio problem denivelacije zemljišta.

U sve tri ulice potrebna je rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne infrastrukture.

Projektnim zadatkom predviđeno je da budući pružalac usluga izrade tehničke dokumentacije za sve tri ulice izradi idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova.

Vrednost posla iznosi 1.5 miliona dinara, a tender je otvoren do 6. decembra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...