IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija i osavremenjivanje Spensa

26.11.2021. | Dnevnik.rs

SPC "Vojvodina" doneo je juče odluku o dodeli ugovora o sanaciji i rekonstrukciji Spensa. Novosadski Fakultet Tehničkih nauka isprojektovaće rekonstrukciju, a "Balkans security services" i
"Bexel consulting" iz Beograda, zajedno sa "Axis građevinskim biroom" iz Sremeske Kamenice, izradiće neophodnu dokumentaciju za 119,94 miliona dinara.

projektovanje

Projektovanje -Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predviđeno je da sva projektno-tehnička dokumentacija, uključujući elaborate i procenu troškova, bude završena u roku od 18 meseci.

Godinama se govori o tome da je obnova i osavremenjivanje Spensa neophodno, a jedan od većih problema je i energetska efikasnost objekta. Potrebno je isplanirati zamenu fasade, krova i instalacija, uz mogućnost postavljanja solarnih kolektora i fotonaponskog sistema.

FTN je već uradio Strategiju razvoja Spensa, a od odabranih projektanata se očekuje da analiziraju stanje objekta i predlože projekat za unapređenje ovog važnog simbola Novog Sada.

projektovanje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Potrebno je zadržati originalni izgled i sportsku namenu, uz razne kulturne i poslovne sadržaje, a planirano je i da sadašnje dvorane budu fleksibilnije za korišćenje.

Plan sanacije i rekonstrukcije predviđa i izgradnju novih bazena. Očekuje se da Ledena dvorana radi kao klizalište čitave godine, a da se uz nju izgradi otvoreno klizalište, koje bi tokom letnjih meseci bilo prilagođeno za aktivnosti poput mini golfa, malog fudbala i koncerata na otvorenom.

Jedan od zahteva u projektnom zadatku je i nadgradnja postojeće ili izgradnja nove garaže sa podzemnim i nadzemnim nivoima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...

;