INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija i osavremenjivanje Spensa

26.11.2021. | Dnevnik.rs

SPC "Vojvodina" doneo je juče odluku o dodeli ugovora o sanaciji i rekonstrukciji Spensa. Novosadski Fakultet Tehničkih nauka isprojektovaće rekonstrukciju, a "Balkans security services" i
"Bexel consulting" iz Beograda, zajedno sa "Axis građevinskim biroom" iz Sremeske Kamenice, izradiće neophodnu dokumentaciju za 119,94 miliona dinara.

projektovanje

Projektovanje -Ilustracija (Foto: Pixabay)

Predviđeno je da sva projektno-tehnička dokumentacija, uključujući elaborate i procenu troškova, bude završena u roku od 18 meseci.

Godinama se govori o tome da je obnova i osavremenjivanje Spensa neophodno, a jedan od većih problema je i energetska efikasnost objekta. Potrebno je isplanirati zamenu fasade, krova i instalacija, uz mogućnost postavljanja solarnih kolektora i fotonaponskog sistema.

FTN je već uradio Strategiju razvoja Spensa, a od odabranih projektanata se očekuje da analiziraju stanje objekta i predlože projekat za unapređenje ovog važnog simbola Novog Sada.

projektovanje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Potrebno je zadržati originalni izgled i sportsku namenu, uz razne kulturne i poslovne sadržaje, a planirano je i da sadašnje dvorane budu fleksibilnije za korišćenje.

Plan sanacije i rekonstrukcije predviđa i izgradnju novih bazena. Očekuje se da Ledena dvorana radi kao klizalište čitave godine, a da se uz nju izgradi otvoreno klizalište, koje bi tokom letnjih meseci bilo prilagođeno za aktivnosti poput mini golfa, malog fudbala i koncerata na otvorenom.

Jedan od zahteva u projektnom zadatku je i nadgradnja postojeće ili izgradnja nove garaže sa podzemnim i nadzemnim nivoima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;