INFONET-468X60-BANNER

Iz Topčiderskog tunela direktno na auto-put

02.11.2021. | eKapija

Trasa unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), sudeći prema najavama zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, pretrpela je nekolilko izmena, pre svega kada je reč o tunelu Topčider i vezi sa Autokomandom. Nacrtom plana detaljne regulacije bilo je planirano da se trasa UMP-a od tunela Topčider mostom nastavlja preko kružne raskrsnice Autokomanda, u dužini od oko 400m.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Iznad izlaznog portala tunela Topčider projektovana je kružna raskrsnica preko koje se povezuju saobraćajni tokovi na relaciji Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, ulice Maglajska, Ljutice Bogdana, Humska i Dinarska, sa kružnom raskrsnicom Autokomanda - navedeno je ranije u nacrtu plana detaljne regulacije za ovu saobraćajnicu.

Međutim, prema Vesićevim najavama, most koji je trebalo da izlazi kod Partizanovog stadiona, ipak će imati drugu trasu.

Prema njegovim rečima drugi tunel koji se planira i koji se sada rešava je Topčiderski. Most koji je trebalo da izlazi kod Partizanovog stadiona, neće ipak tu prolaziti da ne bi zagušio dodatno Autokomandu, nego će ići ispod Autokomande. Ovo znači da će se praviti petlja i to kod auto-puta, pa će se shodno tome sa Savskog mosta ispod Topčidera izlaziti pravo na auto-put i ići prema Smederevskoj Palanci, dodao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;