BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Završeni radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2"

29.09.2021. | Tanjug

Zgrada Dedinje 2

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" (Foto: W.D.Concord West)

Izgradnja Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" je završena, a prema rečima pomoćnice direktora Instituta, dr Dragane Unić Stojanović, bolnica će početi sa radom krajem decembra.

Do kraja godine stići će medicinska oprema koja će pacijentima omogućiti najsavremenije oblike lečenja, a nova zgrada Instituta funkcionisaće kao sastavni deo postojeće i raspolagaće kapacitetima od 105 kreveta.

Prema rečima dr Dragane Unić Stojanović, u ovom trenutku se radi na obuci kadra za rad u novoj zgradi, a svakako će se u budućnosti zaposliti novi doktori i medicinske sestre kako bi se pokrio rad i obezbedilo nesmetano funkcionisanje.

U prizemlju novog objekta nalazi se novi glavni ulaz u Institut, sa centralnim holom i čekaonicom, kao i ambulantno-kliničkim delom, uz jedinice intenzivnog lečenja sa ukupno 25 dodatnih kreveta.

Unutar zgrade nalazi se i laboratorija, zatim transfuzija, deo namenjen za preoperativnu pripremu kardiohirurških pacijenata, kao i deo za postoperativno lečenje, odnosno jedinica za poluintezivno lečenje.

Kako je dr Unić Stojanović objasnila, nova zgrada ima četiri operacione sale koje su namenjene kardiohirurškim pacijentima, a da će se u postojećoj zgradi Instituta, u 11 operacionih sala, zbrinjavati samo pacijenti sa vaskularnim problemima. Time se postiže da će u Institutu biti 11 operacionih sala uz interventne sale namenjene zbrinjavanju srčanih oboljenja neivanzivnim putem.

Početak radova na izgradnji "Dedinja 2" je bio u junu 2019. godine, a postojeća zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" pokriva oko 8.800 metara kvadratnih, dok prostor nove zgrade Instituta obuhvata površinu od 14.000 metara kvadratnih.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;