IZOLACIJA-468X60-BANNER

Završeni radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2"

29.09.2021. | Tanjug

Zgrada Dedinje 2

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" (Foto: W.D.Concord West)

Izgradnja Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2" je završena, a prema rečima pomoćnice direktora Instituta, dr Dragane Unić Stojanović, bolnica će početi sa radom krajem decembra.

Do kraja godine stići će medicinska oprema koja će pacijentima omogućiti najsavremenije oblike lečenja, a nova zgrada Instituta funkcionisaće kao sastavni deo postojeće i raspolagaće kapacitetima od 105 kreveta.

Prema rečima dr Dragane Unić Stojanović, u ovom trenutku se radi na obuci kadra za rad u novoj zgradi, a svakako će se u budućnosti zaposliti novi doktori i medicinske sestre kako bi se pokrio rad i obezbedilo nesmetano funkcionisanje.

U prizemlju novog objekta nalazi se novi glavni ulaz u Institut, sa centralnim holom i čekaonicom, kao i ambulantno-kliničkim delom, uz jedinice intenzivnog lečenja sa ukupno 25 dodatnih kreveta.

Unutar zgrade nalazi se i laboratorija, zatim transfuzija, deo namenjen za preoperativnu pripremu kardiohirurških pacijenata, kao i deo za postoperativno lečenje, odnosno jedinica za poluintezivno lečenje.

Kako je dr Unić Stojanović objasnila, nova zgrada ima četiri operacione sale koje su namenjene kardiohirurškim pacijentima, a da će se u postojećoj zgradi Instituta, u 11 operacionih sala, zbrinjavati samo pacijenti sa vaskularnim problemima. Time se postiže da će u Institutu biti 11 operacionih sala uz interventne sale namenjene zbrinjavanju srčanih oboljenja neivanzivnim putem.

Početak radova na izgradnji "Dedinja 2" je bio u junu 2019. godine, a postojeća zgrada Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" pokriva oko 8.800 metara kvadratnih, dok prostor nove zgrade Instituta obuhvata površinu od 14.000 metara kvadratnih.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;