IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zaječar dobija atletski stadion

09.09.2021. | eKapija

Atletska traka

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema navodima na gradskom sajtu Zaječara, po završetku izgradnje fudbalskog stadiona, planira se da se napravi i atletski stadion od podstojećeg na kome sada igra Timok.

Direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković je tokom posete Zaječaru izjavio da u Srbiji a i šire ne postoji atletska staza na kojoj mogu da se održavaju atletska takmičenja, tako da je bitno da grad Zaječar dobije atletsku stazu što pre kako deca Zaječara i svi sportisti Zaječara i rekreativci, svi ljubitelji atletike imali priliku da se bave atletikom na pravom atletskom stadionu, na pravoj atletskoj stazi koja će biti sertifikovana od strane svetske atletike. Srpski atletski savez će donirati gradu Zaječaru projekat sa predmerom i predračunom, sa kojim će moći da planira kako i na koji način da sve realizuje, do kraja ove godine.

Branković takođe kaže i da je za njega najvažnije da će deca u osnovnim školama, srednjim školama moći da obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja na tom stadionu, na toj atletskoj stazi i da stiču osnove fizičke kulture po čemu je atletika i kraljica sportova, a da su staze koje postoje još iz perioda pre rata.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, tvrdi da je sada moguće realizovati ideju o kojoj se govori već deset godina zahvaljujući tome što su predsednik i Vlada Republike Srbije prepoznali da u Zaječaru treba da bude stadion po najnovijim standardima, tako da se sada otvara mogućnost da Zaječar dobije i ozbiljan atletski stadion, jedinstven u ovom delu, ne samo Srbije, već cele regije. Naveo je i da se razmišlja o finansiranju iz evropskih sredstava, kao projekat prekogranične saradnje gde bi uključili i Bugarsku i Rumuniju.

U okviru projekta se osim izgradnje atletske staze planira i prostor za skok u dalj i skok u vis, bacanje diska, bacanje kugle.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...