Izabrani projektanti za rekonstrukciju Sava centra

08.09.2021. | eKapija

Rekonstrukcija

Ilustracija (Foto: Unsplash.com)

Sredina septembra je krajnji rok kada svim stanarima ističu ugovori, a nakon toga mogu početi prvi radovi na renoviranju Sava centra.

Projektant je već izabran na međunarodnom tenderu, a u toku su tenderi za izvođače radova.

Na osnovu informacije iz Delta Holdinga, odabran je Centroprojekt doo iz Beograda sa liste od 14 firmi. Gaining Edge, kompanija specijalizovana za kongresnu industriju, jedan je od savetnika. Drugi tenderi su u toku, a uskoro će se saznati ko će biti odgovoran za fasadu i sve ostale bitne radove.

Sava centar će biti zatvoren zbog restauracije, kako je prvobitno objavljeno, a očekuje se da će projekat biti završen do kraja 2023. godine. Dvogodišnja obnova koštaće 80 miliona evra.

Planirano je da se zadrži sadašnjih 16.000m2 poslovnog prostora Sava centra, renovirajući i prilagođavajući sve hale savremenom kongresnom turizmu. Ova zgrada će biti energetski efikasna po završetku radova, sa potpuno novom fasadom koja će omogućiti više prirodnog svetla, kao i novim sistemima, poput sistema grejanja i hlađenja. Kongresni centar bi prema predlogu bio opremljen najsavremenijom tehnologijom.

Po početnoj ceni od 17,5 miliona evra, Delta Holding je od grada Beograda kupio Sava centar. Najveći konferencijski objekat u Srbiji prodat je na javnom tenderu 9. novembra 2020. godine.
Uslov tendera je bio da prihvatite petogodišnje ulaganje od najmanje 50 miliona evra u Sava centar i da namena objekta ostane nepromenjena.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...