IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi linijski park u Beogradu - radovi od oktobra

07.09.2021. | Novosti

Linijski park

Linijski park (Foto: Grad Beograd)

Linijski park će se nalaziti na dužini između Beton hale i SC Milan Gale Muškatirović, a JKP Zelenilo - Beograd izrađuje projektnu dokumentaciju za ovu deonicu.

Marko Stojić, glavni urbanista grada, kaže da ako sve bude išlo po planu, izgradnja parka mogla bi početi već krajem oktobra.

Temeljni plan detaljne regulacije koji je objavljen na poslednjoj sednici Skupštine grada, prema urbanističkom planu, temelj je za sve naredne aktivnosti koje će se sprovoditi u okviru realizacije izgradnje. Projekat linijskog parka je u fazi pripremnih radova više od dve i po godine.

Prema Stojčićevim rečima, rušenje privremenih objekata i rešavanje pitanja vlasnika tih objekata jedan je od najtežih aspekata rada oko linijskog parka, za koji je precizan regulacioni plan bio najvažniji. Prema zakonu, niko neće biti zaboravljen ili oštećen, a ova lokacija nije bila predviđena za javnu zelenu površinu u prethodnom planu sveobuhvatne regulacije, ali novi plan predviđa upravo to.

Radovi na izgradnji parka će početi čim se završi projektovanje parka, kaže urbanista. Očekuje se da će radovi biti završeni za oko tri godine. Linearni park će biti prirodni nastavak nove oaze duž Karađoreve ulice, koja se nalazi uz Betonsku halu.

Preliminarna procena kompletnih radova je 55 miliona evra, ali to zavisi od projektne dokumentacije.

Linijski park podeljen je na deset delova kao rezultat takmičenja u kojem je učestvovalo 55 mladih ljudi, a svaka grupa je bila zadužena za drugu sekciju, tako da sada postoji deset zasebnih, ali međusobno povezanih jedinica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...