INFONET-468X60-BANNER

Raspisan tender za izradu studije opravdanosti za autoput Pančevo Vršac

03.09.2021. | eKapija

Autoput

Ilustracija (Foto: Pexels.com)

Za projekat auto-puta E70 Pančevo-Vršac-granica sa Rumunijom raspisan je tender za izradu Prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom. Cilj izrade ove dokumentacije je procena ekonomskih i društvenih potencijala razvoja saobraćajne veze sa Rumunijom kroz izgradnju dela auto-puta od Pančeva, preko Vršca, do granice.

Ova deonica predstavlja nastavak buduće obilaznice oko Beograda (Dobanovci - Ostružnica - Bubanj Potok - Vinča - Pančevo) i predstavljaće najkraću drumsku vezu Rumunije, preko Srbije i Crne Gore sa koridorom X i sa južnom Italijom i Albanijom, odnosno sa Sredozemnim basenom. Glavna namena ovog auto-puta je povezivanje privrede južnog Banata sa Beogradom, centralnim regionima Srbije, Crnom Gorom i Lukom Bar.

U okviru ove studije treba obraditi izradu vremenskih preseka, temu planiranja transportnog sistema, opšti plan prostornog nivoa u odnosu ka Srbiji i Evropi, i plan gravitacionog područja koji se odnosi na regione i opštine. Takođe, biće definisan mogući prostor koridora i na osnovu toga biće izrađen generalni projekat koji će dalje utvrditi deonice, kao i faznost izgradnje. Vrednost posla izrade projektne dokumentacije za auto-put E70 iznosi 75 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;