IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi želežnički logistički centar u Subotici

01.09.2021. | RTV

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

IPA projekat "Inputrans" priprema idejni projekat logističkog centra u Subotici, koji bi trebalo da se realizuje narednih godina u saradnji sa partnerima iz Srbije i Mađarske.

Ovaj projekat je usklađen je sa izgradnjom brze pruge između Beograda i Budimpešte, a pored idejnog projekta za logistički centar u Subotici, isti projekti biće pripremljeni i za buduće logističe centre u Kiškunhalašu i Novom Sadu. Subotički železnički logistički centar biće smešten u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok".

"U projektu Beograd – Budimpešta je predviđeno odvajanje ovog koloseka, a što se tiče putnog pravca tu je autoput i Y-krak na korak od ove industrijske zone. Sve je dato i sve je na raspolaganju da logistički centar uspešno funkcioniše", objašnjava Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

Kako je na istakao predsednik Skupštine grada Balint Pastor, izgradnjom logističkog centra i ulaganjem u železničku infrastrukturu, Subotica ponovo postaje značajno čvorište u Evropi.

"Zlatno doba Subotice, ili jedno od zlatnih doba Subotice je bilo krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka, kada se železničke infrastruktura izgradila u našeg gradu i kada je Subotica bila povezana sa najvećim gradovima regiona. S obzirom na tu činjenicu možemo očekivati nešto slično i u današnje vreme", dodaje Pastor.

Projekat "Inputrans" ima višestruki značaj. Pored poboljšanja javnog prevoza putnika i tereta u prekograničnom području, projekat će takođe doprineti i pojednostavljenju procedura za prelazak granice i uvođenju pametnih rešenja u logistici i transportu. Osim toga Subotica će dobiti i dve moderne, interaktivne table.

"Jedna će biti na glavnoj autobuskoj stanici u Subotici, a druga na železničkoj stanici i one će sadržati informacije o redu vožnje što se odvija u Subotici. Takođe će se pojavljivati na tim tablama informacije o nekim turističkim sadržajima u gradu", kaže Hargita Erči, projekt menadžer.

Ukupna vrednost projekta je 1,4 miliona evra, od čega je Subotici namenjeno 280 hiljada evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;