INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca

31.08.2021. | eKapija

Gradnja puta

Ilustracija (Foto: Pexels.com)

Kineska kompanija Shandong Hi-Speed Group, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Koridori Srbije potpisali su ugovor, vredan 337 mil EUR, o izgradnji puta od Požarevca do Golupca, saopšteno je iz Vlade.
 
Komercijalni ugovori o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice brze saobraćajnice od petlje Požarevac na autoputu Beograd-Niš do Golupca i Velikog Gradišta potpisani su u Predsedništvu Srbije.
 
Potpisivanju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je ugovor potpisan nakon mnogo meseci izrade idejnog projekta i borbe za što je moguće nižu cenu izgradnje puta, dugog gotovo 70 kilometara.
 
On je precizirao da vrednost radova iznosi 337 mil EUR a da će radovi biti okončani u novembru 2024. godine, ističući da ćemo za tri godine ići od Beograda do Gradišta za sat vremena, a do Golupca za sat i 15 minuta.
 
Zamenik direktora kineske kompanije Shandong Hi-Speed Group Sjin Meng rekao je da je počastvovan što će raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na dunavskoj magistrali.
- Obećavam da će naša kompanija nastaviti sa profesionalnim odnosom prema poslu, da će koristiti tehničke prednosti i na taj način doprineti jačanju infrastrukture u Srbiji - poručio je on.
Meng je podsetio na to da je ova kompanija 2019. godine uspešno završila deonicu Obrenovac–Ljig na auto-putu Miloš Veliki, a da su prošle godine počeli radovi i na brzoj saobraćajnici Valjevo–Lajkovac.
 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;