INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Priprema se lokacija za Prokop

20.08.2021. | eKapija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture početkom godine predstavilo je projekat za Prokop gde je predviđena izgradnja nove stanične zgrade sa trgom, poslovni park i javna garaža sa ciljem da se na ovom prostoru formiraju novi komercijalno-poslovni sadržaji. Nakon predstavljanja projekta koji je obavljen u januaru, sada se preduzimaju konkretni koraci na pripremi lokacije za ostvarenje predviđenih planova.

Budući izgled Prokopa

Budući izgled Prokopa (Foto: Urbanistički centar doo Beograd)

Preduzeće Infrastrukture Železnice Srbije iz Beograda oglasilo je tender za izradu projekta rušenja poslovne zgrade Beogradske železničke stanice (BŽČ) i raščišćavanje terena na lokaciji Prokop kako bi se prostor priveo novoj nameni.

Poslovni objekat BŽČ je upravna zgrada privremenog karaktera izgrađenja u ulici Stevana Filipovića broj 45. strukture P+1+galerija. Ukupna površina objekta predviđenog za rušenje je 786m², skeletne konstrukcije sa vertikalnim stubovima, međuspratnom tavanicom i krovom u sistemu kosih stolica.

Kako je predviđeno u tehničkoj dokumentaciji, projektant je u obavezi da izradi plan rušenja, pribavi neophodnu dokumentaciju za uklanjanje objekata, izvede radove i na kraju uradi geotehnički elaborat sa brisanjem objekta iz katastra čime bi se prostor privukao novoj nameni.

Tender je objavljen u formi otvorenog postupka i traje do 30. avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;