PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stiže kanalizacija na levu obalu Dunava

20.08.2021. | Beoinfo

Radove na izgradnji kanalizaciono-crpne stanice "Krnjača 2" u Bloku braće Marić u naselju Krnjača obišao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da je ovo početak izgradnje kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Ova stanica će se prostirati na oko 18 ari i biće deo kanalizacionog sistema na levoj obali Dunava. Grad Beograd je pre dve godine potpisao ugovor sa Evropskom investicionom bankom prema kojem će na levoj obali Dunava biti izgrađeno oko 90 kilometara kanalizacione mreže, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda. U naselju Braće Marić već je izgrađeno 7,5 kilometara, što znači da je reč o bezmalo sto kilometara kanalizacione mreže. Završetak radova na izgradnji ove kanalizaciono-crpne stanice, sa dve podzemne i jednom nadzemnom etažom, planiran je za mart sledeće godine. Sve otpadne vode iz nove kanalizacije sa leve obale Dunava odlaziće u kolektor na Zrenjaninskom putu, da bi ih ova kanalizaciono-crpna stanica prepumpavala u kolektor na Pančevačkom putu, odakle će odlaziti u postojeću crpnu stanicu "Krnjača 1" gde će biti izgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda. Tako će konačno biti rešen problem kanalizacije na levoj obali Dunava - rekao je Vesić.

On je dodao da će do kraja septembra ili početka oktobra biti raspisan tender za izgradnju 90 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, kao i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Takođe je podsetio i na izgradnju novog mosta preko Dunava kod Ade Huje koji će početi sa realizacijom sledeće godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;