IZOLACIJA-468X60-BANNER

Nove saobraćajnice u opštini Šid

19.08.2021. | RTV

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas (19.08.2021) u opštini Šid rekonstruisani put od Jamene do Račinovaca, koji povezuje Republiku Srbiju i Republiku Hrvatsku, istakavši da očekuje da u toku ove godine, ili početkom sledeće, dve države izgrade novi granični prelaz. Dodao je da će ovaj put i budući granični prelaz biti od velikog značaja za ljude u ovom delu Srema, ali i u pograničnim mestima u Hrvatskoj, rasteretiće granični prelaz Batrovci, oživeti Jamenu i omogućiti opstanak tog naselja u budućnosti.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predsednik Pokrajinske vlade je obišao i radove na rekonstrukciji ulica u naselju Kukujevci, investiciji vrednoj 200 miliona dinara.

- Nakon 30 godina čekanja, žitelji Kukujevaca dobiće rekontruisanih šest kilometara ulica i to je od ogromnog značaja za razvoj ovog sela. Poslovi su ugovoreni, novac obezbeđen i Pokrajinska vlada će na taj način pomoći građanima i poljoprivrednim gazdinstvima jer ovo naselje ima dosta privrednih potencijala - kazao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izgradila industrijsku zonu u Šidu, poručivši da je potpisano novih 11 ugovora sa domaćim i stranim investitorima koji će na teritoriji opštine Šid izgraditi pogone i otvoriti nova radna mesta.

- Uradili smo veliki posao, izgradili industrijsku zonu, privukli investitore i to će u budućnosti stvoriti i finansijski potencijal kako bismo mogli da ulažemo u lokalnu komunalnu infrastrukturu i doprinesemo sveukupnom razvoju opštine Šid - rekao je Mirović.

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović rekao je da se Kukujevcima nije ulagalo duže od tri decenije i da je sada započeta istorijska rekonstrukcija saobraćajnica.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;