INFONET-468X60-BANNER

Intenziviranje radova na izgradnji Moravskog koridora

15.07.2021. | Tanjug

Da se i tokom noći radovi na Moravskom koridoru na Sektoru 3 odvijaju u punom jeku, bez razlike u dinamici u odnosu na dan, ministar Momirović sa direktorom Koridora imao je priliku da vidi na licu mesta u prisustvu brojnih radnika i menadžmenta kompanije Behtel Enka.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ključni radovi se izvode od 16 časova a radovi koji su najosetljiviji zbog tehnologije materijala, izvode se u periodu od 23 sata do 5 sati ujutru saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktire.

Trenutno se na Sektoru 3 izvode radovi na pripremi izvorišta materijala, raščišćavanju trase auto-puta, kao i izradi šipova na mostu preko Zapadne Morave na 82. kilometru u Adranima kod Kraljeva.

- Moravski koridor se širi i polako izlazi iz one zone od Pojata do Kruševca. Stalno pričamo koliko će on biti značajan za ekonomiju zemlje, kada sa jedne strane spojimo Kruševac s Čačkom, tih 110 kilometara i izgradimo najmoderniji auto-put ne samo u Srbiji, nego u ovom delu Evrope. Ovaj koridor će biti stub i kičma ekonomije, povezivaće pola miliona ljudi, ovde imamo najviše srednjih i malih preduzeća koja će dobiti dodatnu podršku' - rekao je Momirović.

Dodao je da je trenutno preko 1.600 ljudi angažovano i da se do kraja avgusta očekuje da bude 2.000 ljudi, a u narednih osam meseci preko 3.000 ljudi. Želimo da postavimo potpuno nove standarde izvođenja radova, da do kraja decembra 2023. godine završimo ovaj koridor.

Antić je ukazao da su maksimalno intezivirani radovi na prvom sektoru od Pojata do Kruševca i otpočeti radovi od Kraljeva prema Čačku. U ovom trenutku na čitavoj trasi Moravskog koridora ima 74 gradilišta.

- Zbog visokih temperatura i tehnologije posla, mi smo bili prinuđeni zajedno sa izvođačima da deo radova prebacimo u noćnu smenu. U ovom trenutku na čitavom Moravskom koridoru imamo 16 gradilišta koja rade u noćnom režimu radova - naveo je Antić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;