INFONET-468X60-BANNER

Soled led rasveta sve popularnija u Srbiji

07.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

U Srbiji, a naročito u Beogradu, građevinska industrija radi "punom parom" što dokazuju mnoga aktivna gradilišta i broj izvedenih radova. Ovo povlači sa sobom i više aktivnosti i u srodnim oblastima, pa tako Soled rasveta beleži porast broja ugradnje u nove i stare stambene objekte. Soled rasveta je postala popularna zahvaljujući Mak trade group koja je njen uvoznik i dustributer, i u ponudi ima širok izbor led panela, reflektora, sijalica, rozetni i sl.

Ono što se takođe dešava na tržištu jesu i poskupljenja koja beleže građevinski materijali. Mak trade cenama proizvoda rasvete ublažava troškove građevinskim firmama. Veliki lager Soled rasvete omogućava građevinskim firmama da uvek imaju dostupne proizvode. Razni tipovi rasvete su odmah dostupni pa električarima ne mora "stajati" posao. Na ovu rasvetu su navikli električari koji su prepoznali kvalitet proizvoda i jednostavnost ugradnje. Takođe, i svi ostali koji vole da majstorišu iz hobija.

Građevinskim inženjerima i električarima se Soled led paneli uklapaju u projekte. Paneli su veoma otporni zbog aluminijumskog kućišta i visokog stepena IP zaštite. Led paneli dolaze kao ugradni ili nadgradni, okrugli ili četvrtasti. Oni su prilagodljivi različitim prostorijama. Zadovoljavaju količinu svetla za dnevne sobe, kancelarije, hodnike.

Led reflektori se montiraju i za spoljašnju i unutrašnju rasvetu. Imaju širok raspon snage i poseduju jačinu od 10 pa do 200 vati. Osvetljavaju ulaze, hodnike, fasade spomenika, parkove. Ugrađuju se uglavnom na sportskim terenima, baštama, dvorištima i halama. Pored ovih prostora, oni se ugrađuju na terase ili da osvetle objekte i reklamne bilborde. Poseduju nosač kojim se podešava ugao reflektora.

Led reflektori sa IP zaštitom su dobar izbor za spoljašnje osvetljenje objekata različite kvadrature; od trafika, kioska brze hrane do stambenih i poslovnih prostora. Ulične svetiljke su spoljašnja rasveta koja prelazi i deset hiljada lumena. Velikih su dimenzija i lumenizacije zbog toga što osvetljavaju velike površine prostora.

Što se tiče primene, za osvetljenje visokih hala i magacina preporučuje se osvetljenje reflektorima; za supermarkete i shopping molove treba instalirati linijski sistem rasvete, jer nudi veliki izbor kombinacija različitih dužina modula u različitim pravcima. Kancelarijski prostori i bolnice koriste ugradne i nadgradne led panele različitih dimenzija. Svetiljke sa visokom IP zaštitom su neophodna rasveta za radionice i proizvodne pogone gde se radi u težim uslovima rada i svetiljke su izložene vodi i različitim česticama.

Rozetne doprinose lepšem dizajnu enterijera. Izuzetan efekat postižu kada se ugrade u spušteni plafon. Mogu se montirati i u zid ili gips da izgledaju integrisano sa zidom. A ima i nadgradnih rozetni u obliku kocke ili valjka. Osim rozetni, fasadne svetiljke su obavezna spoljašnja rasveta koju montiraju građevinski radnici. Fasadne lampe osim što omogućuju bezbedno kretanje ljudi, prave pejzažno osvetljenje zgrade ili kuće. Kombinacijom određene temperature svetla i vrste fasade se stvaraju umetnički svetlosni efekti.

Soled led rasveta se preporučuje iz razloga što omogućava kvalitetno i pouzdano osvetljenje. U Mak trade group prodajnom programu može se pronaći tehnička i dekorativna rasveta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;