IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Asfaltira se i proširuje deonica značajna za Ivanjicu

17.06.2021. | B92

Nastavlja se asfaltiranje i proširenje puta od Pridvorice do Devića na planini Goliji kod Ivanjice. Ova deonica je od velikog značaja za više od 3.000 meštana, od kojih je čak 130 đaka. Meštani već tri decenije sa prvim jačim kišama bivaju odsečeni od sveta, vrlo teško plasiraju svoje poljoprivredne proizvode zbog loše infrastrukture, ali tim mukama uskoro bi trebalo da dođe kraj.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Deonica je dugačka oko devet kilometara, već je urađeno 2,5, sada se se radi drugih 2,5 i onda završavamo preostalih oko četiri kilometra. Trudićemo se da radovi budu gotovi do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine - izjavio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova u Devićima.

Kako je dodao, za ovu namenu izdvaja se 120 miliona dinara.

- Ova deonica je od velikog značaja za opštinu Ivanjica, žila kucavica ovog kraja. Cilj nam je da unapredimo celokupnu putnu infrastrukturu na ovoj teritoriji, jer su osim izgradnje nacionalnih, veoma važne lokalne deonice. Na taj način omogućuju se svi uslovi onima koji su ostali da žive i rade na selu - poručio je Momirović.

U planu je da budu revatilizovani i ostali lokalni putevi koji vode ka udaljenim ivanjičkim selima poput Kušića, Lise, Katića, a u kojima živi na stotinu meštana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;