IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završen put Boljevci – Obrenovac

07.06.2021. | Beoinfo

Grad Beograd je završio izgradnju državnog puta Boljevci – Obrenovac, vrednosti 151 milion dinara i dužine 7,3 kilometra izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink. 

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Gradi se obilaznica oko Beograda, auto-putevi i druge važne saobraćajnice, ali se ne zaboravlja ni manje puteve, koji ne spadaju u prvu kategoriju, kao što je ovaj koji povezuje Surčin i Obrenovac. Ovaj put je posebno značajan za đake iz Surčina  koji pohađaju obrenovačke srednje škole - rekao je Vesić. 

On je dodao da je grad Beograd uredio trg u naselju Boljevci, a da se sada uređuju trgovi u Dobanovcima i Jakovu. 

- Završili smo rekonstrukciju vrtića u centru Surčina za 300 mališana kao i u Boljevcima za oko 100 najmlađih, izgradili fiskulturne sale u Bečmenu i Boljevicma, radimo ambulantu u Petrovčiću, uredili smo sale u domovima kulture u Dobanovcima, Boljevcima i Jakovu, a narednih dana raspisuje se tender za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima. Na kraju, Surčin brzo dobija još jednu fabriku za preradu hrane - rekao je Vesić. 

Dodao je da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Miljakovac u gradskoj opštini Rakovica, vrednosti od oko 110 miliona dinara”. 

- Gradimo više od pet kilometara kanalizacije samo u prvoj fazi koju sam obećao građanima prošle godine kada smo razgovarali o problemima naselja. Pored toga, pre nekoliko meseci, određen je izvođač koji će da projektuje i izgradi novi vrtić u ovom naselju, jedan od onih iz projekta grada "25 vrtića za tri godine" - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je podsetio da je istovremeno počela izgradnja prve faze sekundarne kanalizacione mreže u naselju Međulužje u gradskoj opštini Mladenovac dužine pet kilometara.  

- Kada završimo ovu kanalizaciju ona će biti priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda koje ovih dana završavamo i u kome će se prerađivati otpadne vode kako bi se u čistom obliku vraćale u prirodu. Za drugu fazu sekundarne kanalizacije u Međulužju dužine 2,5 kilometara tender raspisujemo do kraja juna i radovi počinju na jesen - rekao je Vesić. 

On je precizirao da je ukupna vrednost svih radova u naselju Međulužje preko 180 miliona dinara kao i da će se i u Mladenovcu izgraditi novi vrtić, jedan od onih iz projekta grada "25 vrtića za tri godine".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;