Nove biciklističko-pešačke staze na dva mosta u Novom Sadu?

18.05.2021. | Ivana Drapšin Šurković | RTV

Novom Sadu uskoro predstoji gradnja četvrtog mosta preko Dunava, koji će rasteretiti najopterećeniji putni pravac u gradu, od Mosta slobode do Železničke stanice, duž Bulevara oslobođenja. Čeka se idejni projekat, a potom bi mogli da počnu i radovi. Međutim, grad bi mogao da dobije još jedan most na stubovima nekadašnjeg "Franca Jozefa".

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Pešačko-biciklistički most potreba je mnogih novosađana. Na stubovima srušenog mosta Franca Jozefa mogao bi uskoro da bude izgrađen novi most zahvaljujući stabilnim gradskim finansijama, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević. On je dodao da je  zaduženost trenutno ispod 10 odsto neto budžeta pa je dobijena dozvola od Ministarstva finansija za kupovinu deset električnih autobusa sa punionicama. Radi se o iznosu od 8 miliona evra.

Biciklističko-pešački most preko Dunava bio bi dragocen jer je trenutno taj vid saobraćaja preko mosta Slobode, zabranjen.

- Ima ideja, kada bude rekostruisan most Slobode, da se jedna zaustavna traka tada pretvori u biciklističku jer postoji potreba da bicikli imaju svoj koridor prema Kameničkom parku imajući u vidu i planiranu biciklističku stazu od Petrovaradina, Kamenice pa do Beočina - rekao je gradonačelnik Vučević.

Ovaj četvrti most će imati biciklistićko-pešačku stazu sa obe strane sa ulazno-izlaznim rampama za bicikliste, dodao je.

Konačno su isupunjeni uslovi za izgradnju mostova preko Dunava o čemu postoje planovi od 6o-ih godina 20 veka.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...