IZOLACIJA-468X60-BANNER

Obilaznica oko Beograda - Prioritet broj 1 u Srbiji

29.03.2021. | B92

Od februara naredne godine trebaće nam pola sata od Beograda do Novog Sada. Ići će se brzom prugom, 200 kilometara na čas. Za dve godine od Beograda do Šapca putovaćemo manje od 40 minuta. Neke važne razdaljine smanjene su i u prethodnim godinama. Ovo su samo neki od naslova u poslednjih nedelju dana.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Prema rečima direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka trenutno se radi 306 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica. Istakao je da je puno kilometara, a puno i problema, pa shodno tome treba znati uraditi, imati iskustvo i ispoštovati procedure. Kako je dodao, jedan od prioriteta je unaprediti saobraćaj u glavnom gradu.

- Broj 1 u Srbiji je da se uradi obilaznica oko Beograda, da se reši taj saobraćaj koji sad ide kroz Beograd - poručio je, i najavio  da se 15. aprila pušta deonica od Ostružnice do Orlovače.

On je skrenuo pažnju i na činjenicu da nije isto izvoditi radove u svakom kraju zemlje.

- Nije isto raditi u okolini Šapca gde je ravnica i na izgradnji auto-puta Preljina-Požega, gde je teren dosta zahtevniji - naglasio je prvi čovek Puteva Srbije.

Komentarišući radove na gradnji brze pruge, Drobnjak je pohvalio taj poduhvat, ocenivši da je lakše negde otići vozom nego avionom.

Nekadašnji ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić potvrdio je da se u poslednjih 10 godina gradi mnogo više nego u prethodnim decenijama. Naglasio je da je temelj svega je infrastruktura. Takođe je predložio da se više uloži u stvaranje jake domaće firme koja će moći da iznese sve takve projekte, umesto da to za nas rade stranci.

- Treba i naši inženjeri da se uključe, a iza toga treba da stane država - kazao je Mrkonjić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...