IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na Svetog Nikolu otvaranje auto-puta Čačak-Požega

08.03.2021. | Tanjug

U planu je da otvaranje auto-puta Čačak-Požega bude na Svetog Nikolu , rekao je u subotu (06.03.2021) predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa amabasadorkom Kine Čen Bo. On je dodao da je dobijeno obećanje od Žanga (iz CRBC-a) da će do 19. decembra, biti završen auto-put Čačak - Požega, i da će se stizati do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta, dok se sada putuje tri sata i 40 minuta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predsednik je, takođe, najavio da će biti ugovoren i nastavak gradnje auto-puta dalje od Požege do Boljara i da će se odmah krenuti sa radovima, kao i da je dogovorena cena od oko 1,5 milijardi evra.

Vučić je najavio i da će gradnja Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, početi već krajem proleća ili početkom leta.

Podsetio je da se već gradi auto-put i brza saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica.

Kazao je da će CRBC graditi i obilaznicu oko Loznice u vrednosti od 37 miliona evra, ali i da će se graditi obilaznica oko Novog Sada sa dodatnim mostom na Dunavu. Vrednost obilaznice oko Novog Sada je 129 miliona evra.

Takođe navodi i da su počeli i zvanični pregovori za izgradnju brze saobraćajnice od auto-puta kod skretanja za Požerevac do Golupca, kao i da je plan da se produži do Majdanpeka, ali i Negotina i Kladova, kako bi se održao istok Srbije i životu i podigla ekonomija.

Kada je reč o obilaznici oko Beograda, Vučić kaže da se radi sa Kinezima deo do Bubanj Potoka, ali da ostaje da se napravi još jedna deonica do Pančeva kako bi kopletan saobraćajni prsten bio završen, zajedno sa novim mostom na Dunavu kod Vinče. Za tu deonicu je potebno više od 700 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;