IZOLACIJA-468X60-BANNER

Raspisan tender za projektovanje stadiona u Kikindi

04.03.2021. | B. P. | eKapija

Grad Kikinda raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rešenja i urbanističkog projekta za izgradnju objekta Gradskog stadiona u Kikindi. Lokacija za izgradnju novog Gradskog stadiona je na mestu postojećeg stadiona u okviru Sportsko-rekreativnog centra "Jezero".

Projektom je predviđeno da po realizaciji radova Gradski fudbalski stadion ispunjava uslove koje propisuje "UEFA Pravilnik o stadionskoj infrastrukturi" za sportske objekte Kategorije 3.

Planirana površina kompleksa je 12.000m². Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, na lokaciji predviđenoj za izgradnju stadiona ne postoje sadržaji koji bi mogli da se uklope u projektno rešenje novog stadiona, tako da za projektovanje i izgradnju novog stadiona ne postoje ograničenja u smislu zadržavanja postojećih sadržaja.

U okviru kompleksa biće izgrađen fudbalski teren dimenzija 105x68 metara u skladu sa UEFA 3 standardom, kapaciteta 5.000 sedećih mesta.

Kompleks će imati i sadržaje za sportiste - svlačionice, prostore za zagrevanje i miks zonu za igrače i novinare, kao i administrativni i komercijalni deo, VIP zonu, toalete za posetioce i štandove za hranu i piće.

Predviđen je glavni ulaz u kompleks za posetioce sa četiri različite strane.

U planu je i otvoreni parking i uređene zelene i popločane površine oko kompleksa. U zoni parkinga u planu je i manji poslovni objekat smeštaj ambulante Doma zdravlja i PTT službe za građane.

Projekat uključuje i pristupne saobraćajnice, elektroenergetske hidrotehničke i mašinske istalacije, telekomunikacione i signalne instalacije za obezbeđivanje infrastrukture za medije i TV prenose utakmica, kao i sisteme za grejanje, hlađenje i ventilaciju.

Izgradnju stadiona, kao i izradu projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje radova finansiraće Vlada Srbije, uz kofinansiranje lokalne zajednice.

U dokumentaciji se ističe da projekat fudbalskog stadiona ima za cilj da motiviše mlade da se bave sportom, da klubovima omogući da igraju međunarodne utakmice na objektima koji imaju infrastrukturu da zadovolje specifične UEFA standarde i da promoviše sport.

Dodaje se da će po usvajanju projekta i ishodovanju lokacijskih uslova Grad raspisati tender po pravilima žutog FIDIC-a za izradu projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova na izgradnji objekta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;