PRIJAVA-468X60-BANNER

Auto-putem od Čačka do Požege do kraja godine

11.02.2021. | Tanjug

Do kraja godine moramo i možemo da završimo najzahtevniju deonicu auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Požege, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Mi to možemo samo ukoliko budemo radili u tri smene, a moći ćemo to da učinimo, jer radimo sa najboljim kineskim partnerima - rekao je Momirović, prilikom obilaska radova na tunelu Laz.

On je juče (10.02.2021) obišao radove na najzahtevnijem delu deonice duge trideset kilometara, na kojoj će biti izgrađene dve tunelske cevi dužine 2.800 metara.

Momirović je najavio da bi saobraćaj trebalo da bude pušten od Čačka prema Požegi do Svetog Nikole.

- Imamo odličnu saradnju sa kineskim partnerima i Putevima Srbije. Na jednoj cevi radi po 60 ljudi, a radovi se vrše na četiri mesta. Kada sve bude završeno imaćemo dva najduža tunela u Srbiji. Kad bude ova deonica puštena u saobraćaj to nam daje osnovu da nastavimo sa izgradnjom ostalih saobraćajnica ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U ovim teškim okolnostima mi kao zemlja idemo napred - izjavio je ministar.

Na tunelu Laz do sada je sa ulazne strane prokopano ukupno 507 metara desne i 513 metara leve cevi, dok je sa izlazne strane prokopano 150 metara desne i 145 metara leve cevi. Na iskopovanju cevi izdvojili su se manji problemi oko kosina, a još zahtevniji poduhvat je iskopavanje tunela Munjino brdo.

Izvođač radova na ovoj deonici auto-puta od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;