IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Rekonstrukcija i izgradnja sportskih objekata u Beogradu

08.02.2021. | B. P. | eKapija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji i rekonstrukciji više sportskih objekata na teritoriji grada, vredan gotovo 467 miliona dinara. Ponude za tender primaju se do 15. marta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U planu su radovi na rekonstrukciji i dogradnji kapaciteta Sportskog centra Tašmajdan. Radiće se rekonstrukcija dečjeg bazena i izgradnja mini bazena za bebe u okviru kompleksa otvorenih bazena, a tokođe i adaptacija i investiciono održavanje objekata oko otvorenog bazena sportskog centra. Podsetimo, u julu je završena rekonstrukcija velikog otvorenog bazena na Tašmajdanu.

Planirano je i parterno uređenje oko ledene dvorane Pionir, protivpožarna zaštita čelične konstrukcije ledene dvorane, adaptacija ulaznog hola i zamena spoljne stolarije. Zamena spoljne stolarije u planu je i na hali Aleksandar Nikolić. Prošle godine se od sanacije fasade hale Aleksandar Nikolić odustalo zbog, kako je navedeno, otežane finansijske situacije sa koronavirusom.

U tenderskoj dokumentaciji napominje se i da će ponuđačima biti omogućen uvid u dva planska pokumenta - PDR za prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider – II faza, Celina 3, gradske opštine Savski venac, Čukarica i Rakovica ("Sl. List grada Beograda", broj 88/16) i PDR Topčiderske reke sa planiranim regulacijama i akumulacijama, gradske opštine Savski venac, Rakovica i Voždovac- I faza ("Sl. List grada Beograda", broj 86/19)

Ovi dokumenti se, između ostalog tiču i kompleksa za rekreativnu nastavu Pionirski grad i sportsko-rekreativnog centra Rakovica.

U pomenutim planovima navodi se mogućnost rekonstrukcije postojećih sportskih objekata u SC Rakovica, a to je početkom ove godine najavio i zamenih gradonačelnika Goran Vesić, izrazivši nadu da će Grad Beograd uskoro rešiti imovinsko-pravne probleme vezane za ovaj sportski centar, kako bi zajedno sa Opštinom Rakovica mogao da pristupi njegovoj kompletnoj rekonstrukciji.

Kada je reč o Pionirskom gradu, prošlog leta najavljena je obnova ovog dečjeg rekreativnog kampa. Tender koji je u julu raspisao Grad za izradu projekta dogradnje i rekonstrukcije sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad, obuhvata i izgradnju novog objekata za sportske aktivnosti na mestu postojećeg.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;