Rekonstrukcija i izgradnja sportskih objekata u Beogradu

08.02.2021. | B. P. | eKapija

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji i rekonstrukciji više sportskih objekata na teritoriji grada, vredan gotovo 467 miliona dinara. Ponude za tender primaju se do 15. marta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U planu su radovi na rekonstrukciji i dogradnji kapaciteta Sportskog centra Tašmajdan. Radiće se rekonstrukcija dečjeg bazena i izgradnja mini bazena za bebe u okviru kompleksa otvorenih bazena, a tokođe i adaptacija i investiciono održavanje objekata oko otvorenog bazena sportskog centra. Podsetimo, u julu je završena rekonstrukcija velikog otvorenog bazena na Tašmajdanu.

Planirano je i parterno uređenje oko ledene dvorane Pionir, protivpožarna zaštita čelične konstrukcije ledene dvorane, adaptacija ulaznog hola i zamena spoljne stolarije. Zamena spoljne stolarije u planu je i na hali Aleksandar Nikolić. Prošle godine se od sanacije fasade hale Aleksandar Nikolić odustalo zbog, kako je navedeno, otežane finansijske situacije sa koronavirusom.

U tenderskoj dokumentaciji napominje se i da će ponuđačima biti omogućen uvid u dva planska pokumenta - PDR za prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider – II faza, Celina 3, gradske opštine Savski venac, Čukarica i Rakovica ("Sl. List grada Beograda", broj 88/16) i PDR Topčiderske reke sa planiranim regulacijama i akumulacijama, gradske opštine Savski venac, Rakovica i Voždovac- I faza ("Sl. List grada Beograda", broj 86/19)

Ovi dokumenti se, između ostalog tiču i kompleksa za rekreativnu nastavu Pionirski grad i sportsko-rekreativnog centra Rakovica.

U pomenutim planovima navodi se mogućnost rekonstrukcije postojećih sportskih objekata u SC Rakovica, a to je početkom ove godine najavio i zamenih gradonačelnika Goran Vesić, izrazivši nadu da će Grad Beograd uskoro rešiti imovinsko-pravne probleme vezane za ovaj sportski centar, kako bi zajedno sa Opštinom Rakovica mogao da pristupi njegovoj kompletnoj rekonstrukciji.

Kada je reč o Pionirskom gradu, prošlog leta najavljena je obnova ovog dečjeg rekreativnog kampa. Tender koji je u julu raspisao Grad za izradu projekta dogradnje i rekonstrukcije sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad, obuhvata i izgradnju novog objekata za sportske aktivnosti na mestu postojećeg.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...