INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novosadsko Novo naselje očekuju brojni građevinski projekti

15.01.2021. | I. M. | eKapija

Nacrtom plana detaljne regulacije Novog naselja u Novom Sadu prediđena je gradnja novih stambenih obejkata, škola, komercijalnih sadržaja, kao i sportskih terena i bazena. Svojim najvećim delom, obuhvaćeno područje namenjeno je višeporodičnom stanovanju sa objektima preovlađujuće spratnosti P+4 (P+2 do P+14) u otvorenim ili poluotvorenim blokovima sa mnogo zelenila, i predstavlja specifičnu prostornu strukturu prepoznatljivog identiteta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Planom, koji je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada oglasila na javni uvid, predviđeno da se postojeći stambeni objekti zadržavaju, uz potrebne radove na tekućem održavanju i eventualnom poboljšanju uslova stanovanja, kao i prilagođavanju drugoj nameni (stambena u poslovnu i sl). To podrazumeva i povećanje gabarita u manjem obimu (u horizontalnom i vertikalnom smislu), ukoliko se pokaže opravdano sa aspekta funkcije, prostora i okruženja.

Što se tiče nerealizovanih prostora višeporodičnog stanovanja, planira se završetak izgradnje u zapadnom delu prostora (Novo naselje V) i izgradnja na lokalitetu substandardnog porodičnog stanovanja, u urbanističkim blokovima 359, 360, 361, 362, 365 i 366 (tzv. naselje Tozinovac ili Mali Satelit), njegovim rušenjem i rekonstrukcijom. Pri novoj izgradnji zadržava se isti princip urbane organizacije kao na ostatku prostora. Spratnost novih objekata se ograničava na sedam nadzemnih etaža, odnosno do P+6, s tim da se u zapadnom delu planira prosečna spratnost P+3 i P+4.

Planiran je sportski kompleks namenjen fudbalu, tenisu, plivanju i sportovima koji se odvijaju u dvoranama. Ovi sadržaji će se upotpuniti komercijalnim i ugostiteljsko-trgovačkim prostorima, igralištem za decu, otvorenim bazenima sa srodnim rekreativnim sadržajima i zelenilom. Biće izgrađene i nove biciklističke staze.

Od ostalih sadržaja koji su planirani za izgradnju, tu su podzemne parking garaže, međublokovske garaže, predškolske ustanove, dva kompleksa osnovnih škola i sl. Javni uvid traje do 29. januara 2021. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;