INFONET-468X60-BANNER

Ispod hale "Pinki" podzemna garaža

10.12.2020. | S. Vidačković | Novosti

Dugoočekivana gradnja podzemne garaže kod hale SRC "Pinki" u Zemunu, trebalo bi da počne sledeće godine. Kako je za Novosti potvrdio predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, početkom 2021. trebalo bi da stigne građevinska dozvola, a planirano je da se napravi prostor za 160 automobila. Posle višegodišnjih, zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, konačno se nazire rešenje ovog problema, čime će se rešiti problem parkiranja u centru ove opštine na Dunavu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Administrativni deo projekta se privodi kraju, a dobijanje dozvole za gradnju očekujemo početkom sledeće godine - rekao je predsednik Kovačević.

Na trgu ispred SRC "Pinki" nalaze se ostaci antičkog Taurunuma. Arheološki slojevi kreću se do dubine od oko pet metara od površine terena. Zato kažu da je sve intervencije potrebno obavljati u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Prema njegovim rečima, Grad je pokrenuo inicijativu za vraćanje ovog sportsko-rekreativnog centra u državnu svojinu što će omogućiti imovinski i pravni osnov za ulaganje u rekonstrukciju objekta.

- Stanovnici ovog dela Zemuna će dobiti potpuno novi izgled tog prostora što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života u centru opštine - zaključuje Kovačević.

Kako je ranije najavljeno iz JKP Parking servis, površina buduće podzemne pravougaone garaže u srcu Zemuna trebalo bi da bude oko 6.365 kvadrata. Planirano je da se napravi jedna podzemna etaža, te dva pristupa sa rampama.

Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;