INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dodatno ubrzati izgradnju stanova za bezbednjake

24.11.2020. | Tanjug

Prilikom obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će za dve godine biti zavšeno ukupno oko 7.000 stanova u Srbiji u okviru prve faze projekta.

Ilustracja (Foto: Pixabay.com)

- Prioritet je da završimo prvu fazu u naredne dve godine i ako sve bude završeno kako bismo želeli, mi planiramo da broj stanova dupliramo u drugoj fazi - rekao je nakon obilaska radova u kragujevačkom naselju Denino brdo.

Ministar je prethodno održao sastanak sa gradonačelnicima Kragujevca, Kraljeva i Niša o izgradnji stanova za službe bezbednosti u tim gradovima. Naveo je da će u Kragujevcu u prvoj fazi biti izgrađeno 270 stanova, a ukupno 970 stanova. Veliki broj radnika iz Kragujevca i okoline je angažovan na tom projektu koji trenutno pokreće ekonomiju u tom gradu, naglasio je Momirović.

Kaže da se trenutno u Srbiji realizuje veliki obim investicija u oblasti infrastrukture i da je izgradnja stanova jedan od projekata.

- Radovi se dobro izvode, međutim, mi to u narednom periodu moramo da dodatno da ubrzamo - poručio je Momirović dodajući da postoje određena kašnjena, koja su delimično opravdana zbog situacije sa koronavirusom. Ipak, primećuje da ima tu i propusta i da to više ne sme da se dešava u realizaciji projekta.

Ministar kaže da je ekonomija ugržena, kao i svuda u svetu, zbog čega će država povećati nivo investicija u oblasti infrastrukture.

Ministar kaže da u pojedinim gradovima radovi na projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti ozbiljno kasne i da je obično problem u lokalnim samoupravama zbog neblagovremenih urbanističkih planova i projekata.

- Negde imamo problema sa razminiravanjem terena (u Kragujevcu), negde sa infrastrukturom i slično. Moramo to da rešimo i zato sam danas održao sastanak, a imaćemo ponovo sastanak sutra u Beogradu i uveren sam da ćemo te probleme rešiti - rekao je.

Dodao je da je sa gradončelnikom Kragujevca razgovarao i o izgradnji severne obilaznice i da je taj projekat ušao u budžet Srbije, tako da se očekuje da uskoro počne njegova realizacija.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da su u startu zaostale mine na terenu pravile problem u realizaciji projekta izgradnje stanova, ali da su sada nastavljeni radovi. Dodaje da će u okviru projekta biti izgrađeno i oko 11 kilometara kanalizacije, 2,5km saobraćajnica, veliki broj parking mesta...

- Stanovi se grade u devet lamela. Prva lamela se privodi kraju, tačan datum useljenja u prve stanove se trenutno ne zna, ali bi prateća infrastruktura koja je preduslov trebalo da bude završena početkom naredne godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;