INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dodatno ubrzati izgradnju stanova za bezbednjake

24.11.2020. | Tanjug

Prilikom obilaska radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je da će za dve godine biti zavšeno ukupno oko 7.000 stanova u Srbiji u okviru prve faze projekta.

Ilustracja (Foto: Pixabay.com)

- Prioritet je da završimo prvu fazu u naredne dve godine i ako sve bude završeno kako bismo želeli, mi planiramo da broj stanova dupliramo u drugoj fazi - rekao je nakon obilaska radova u kragujevačkom naselju Denino brdo.

Ministar je prethodno održao sastanak sa gradonačelnicima Kragujevca, Kraljeva i Niša o izgradnji stanova za službe bezbednosti u tim gradovima. Naveo je da će u Kragujevcu u prvoj fazi biti izgrađeno 270 stanova, a ukupno 970 stanova. Veliki broj radnika iz Kragujevca i okoline je angažovan na tom projektu koji trenutno pokreće ekonomiju u tom gradu, naglasio je Momirović.

Kaže da se trenutno u Srbiji realizuje veliki obim investicija u oblasti infrastrukture i da je izgradnja stanova jedan od projekata.

- Radovi se dobro izvode, međutim, mi to u narednom periodu moramo da dodatno da ubrzamo - poručio je Momirović dodajući da postoje određena kašnjena, koja su delimično opravdana zbog situacije sa koronavirusom. Ipak, primećuje da ima tu i propusta i da to više ne sme da se dešava u realizaciji projekta.

Ministar kaže da je ekonomija ugržena, kao i svuda u svetu, zbog čega će država povećati nivo investicija u oblasti infrastrukture.

Ministar kaže da u pojedinim gradovima radovi na projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti ozbiljno kasne i da je obično problem u lokalnim samoupravama zbog neblagovremenih urbanističkih planova i projekata.

- Negde imamo problema sa razminiravanjem terena (u Kragujevcu), negde sa infrastrukturom i slično. Moramo to da rešimo i zato sam danas održao sastanak, a imaćemo ponovo sastanak sutra u Beogradu i uveren sam da ćemo te probleme rešiti - rekao je.

Dodao je da je sa gradončelnikom Kragujevca razgovarao i o izgradnji severne obilaznice i da je taj projekat ušao u budžet Srbije, tako da se očekuje da uskoro počne njegova realizacija.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao da su u startu zaostale mine na terenu pravile problem u realizaciji projekta izgradnje stanova, ali da su sada nastavljeni radovi. Dodaje da će u okviru projekta biti izgrađeno i oko 11 kilometara kanalizacije, 2,5km saobraćajnica, veliki broj parking mesta...

- Stanovi se grade u devet lamela. Prva lamela se privodi kraju, tačan datum useljenja u prve stanove se trenutno ne zna, ali bi prateća infrastruktura koja je preduslov trebalo da bude završena početkom naredne godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;