Između Stare i Nove Pazove niče "industrijski grad"

12.11.2020. | I. M. | eKapija

Područje između naselja Stare i Nove Pazove, kako se navodi u planu detaljne regulacije, predviđeno je za razvoj Multifunkcionalne radne zone Sever. Dobra lokacija i karakteristirke čine ovu lokaciju atraktivnom za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba, pružanja usluga i sl. Površine oko 293,82ha dovoljno je prostrana da se u okviru nje formira novi "industrijski grad" namenjen pretežno poslovanju, prožet komercijalnim funkcijama i funkcijama sporta i rekreacije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predmet razrade plana detaljne regulacije je površina koja zauzima njen severoistočni deo, piše u planu koji je opština Stara Pazova stavila na rani javni uvid.

- Definisanje potrebe izrade Plana detljne regulacije je upravo i proisteklo iz izuzetnog interesovanja potencijalnih investitora i vlasnika parcele u predmetnom obuhvatu - navodi se u dokumentu.

Prostor obuhvaćen planom je najvećim delom poljoprivredno zemljište, koje će ovim planom dobiti novu namenu. Kroz plan će biti definisano građevinsko zemljište, biće utvrđene linije regulacije i nivelacije i pretežna namena površina.

U okviru planskog područja na građevinskom zemljištu, odvajaju se površine za javne namene i to: ulični koridori sa javnim zelenilom i kanalima za regulaciju atmosferskih voda i koridorima za smeštaj infrastrukture; centralna vatrogasna stanica i centralna stanica hitne pomoći. U granici obuhvata plana ostale površine čine planirane radne površine i zelenilo na površinama ostale namene.

Površine koje su Planom predviđene kao radne na većem delu nemaju posebna ograničenja u pogledu planiranja i izgradnje objekata. Ograničenja se odnose na izgradnju u zaštitnom pojasu koridora državnog puta IIA reda i zoni zaštite oko posebne namene (vojni kompleks aerodroma).

Radna površina čini zonu namenjenu poslovanju i proizvodnji i zauzima površinu od 8,94 hektara. Svojim jugozapadnim frontom je usmerena ka državnom putu i za očekivati je da će se uz glavni put locirati kompleksi pre svega namenjeni trgovačkim i uslužnim centrima zbog atraktivnosti saobraćajnice državnog puta.

Obrađivač plana je Javno urbanističko preduzeće Urbanizam iz Stare Pazove, a javni uvid moguć je do 20. novembra 2020. godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...