IZOLACIJA-468X60-BANNER

Između Stare i Nove Pazove niče "industrijski grad"

12.11.2020. | I. M. | eKapija

Područje između naselja Stare i Nove Pazove, kako se navodi u planu detaljne regulacije, predviđeno je za razvoj Multifunkcionalne radne zone Sever. Dobra lokacija i karakteristirke čine ovu lokaciju atraktivnom za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba, pružanja usluga i sl. Površine oko 293,82ha dovoljno je prostrana da se u okviru nje formira novi "industrijski grad" namenjen pretežno poslovanju, prožet komercijalnim funkcijama i funkcijama sporta i rekreacije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predmet razrade plana detaljne regulacije je površina koja zauzima njen severoistočni deo, piše u planu koji je opština Stara Pazova stavila na rani javni uvid.

- Definisanje potrebe izrade Plana detljne regulacije je upravo i proisteklo iz izuzetnog interesovanja potencijalnih investitora i vlasnika parcele u predmetnom obuhvatu - navodi se u dokumentu.

Prostor obuhvaćen planom je najvećim delom poljoprivredno zemljište, koje će ovim planom dobiti novu namenu. Kroz plan će biti definisano građevinsko zemljište, biće utvrđene linije regulacije i nivelacije i pretežna namena površina.

U okviru planskog područja na građevinskom zemljištu, odvajaju se površine za javne namene i to: ulični koridori sa javnim zelenilom i kanalima za regulaciju atmosferskih voda i koridorima za smeštaj infrastrukture; centralna vatrogasna stanica i centralna stanica hitne pomoći. U granici obuhvata plana ostale površine čine planirane radne površine i zelenilo na površinama ostale namene.

Površine koje su Planom predviđene kao radne na većem delu nemaju posebna ograničenja u pogledu planiranja i izgradnje objekata. Ograničenja se odnose na izgradnju u zaštitnom pojasu koridora državnog puta IIA reda i zoni zaštite oko posebne namene (vojni kompleks aerodroma).

Radna površina čini zonu namenjenu poslovanju i proizvodnji i zauzima površinu od 8,94 hektara. Svojim jugozapadnim frontom je usmerena ka državnom putu i za očekivati je da će se uz glavni put locirati kompleksi pre svega namenjeni trgovačkim i uslužnim centrima zbog atraktivnosti saobraćajnice državnog puta.

Obrađivač plana je Javno urbanističko preduzeće Urbanizam iz Stare Pazove, a javni uvid moguć je do 20. novembra 2020. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...