INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prostorni plan za državni put Paraćin-Zaječar-Negotin dužine 125km

31.08.2020. | eKapija

Vlada Srbije donela je odluku o izradi prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora državnog puta IB reda Paraćin-Zaječar-Negotin.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Okvirna granica plana obuhvata delove gradova Bora i Zaječara i opština Paraćin, Boljevac i Negotin. Okvirna površina područja plana je oko 1.339km². Preliminarna dužina infrastrukturnog koridora od postojeće petlje Paraćin do petlje u Negotinu je oko 125km.

Prostorni plan će sadržati detaljnu razradu trase i objekata planiranog državnog puta, kao i pravila uređenja, građenja i korišćenja navedenog područja. Rok za izradu nacrta prostornog plana je 12 meseci.

Sredstva za izradu plana obezbeđuje JP Putevi Srbije.

 

Komentari: 1

Vesna 01.09.2020 17.28.02

Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolazi kroz selo Zvezdan koje se nalazi 4km ispred Zajecara. Put prolazi kroz sred sela, preko mosta koji nikada nije dobio upotrebnu dozvolu. Put kroz selo Zvezdan je ukupne sirine ne vise od 5m, nema trotoara. Kuce porodica na tom putu su potpuno ispucale, deca idu u skolu sredinom ulice kojom prolaze teski sleperi danonocno. Vodovodne cevi koje se nalaze ispod tog puta (koji je u stvari jedan mali seoski put) pucaju redovno tako da selo cesto ostaje bez vode. Ranije je saobracaj od Paracina prema Negotinu isao, normalno, postojecim auto-putem, Parcin-Zajecar-Negotin, koji i dalje postoji ali pre nekih 10-15 godina nekom pametnjakovicu, koji je tada bio na nekom polozaju sa kog je mogao da donese ovakve odluke o promeni toka saobraaja, je palo na pamet da promeni trasu-pravac puta u Paracin-selo Zvezdan-Negotin. Silni protesti i peticije nisu naisli na bilo kakvu reakciju lokalnih politicara. Bas nikakvu! A zasto bi? Moze im se. Sta njih briga za neko tamo selo Zvezdan gde ljudi vise ne spavaju od buke teskog teretnog saobracaja 24/7, gde im se kuce polako ruse od vibracija i pukotina, gde nestaje voda svaki cas. gde deca idu putem kojim na 10cm od njih zuje i bruje kamioni i sve ostalo so postoji na cetiri tocka. Ovde, u selu Zvezdan, za nas pesake i bicikliste nema vise mesta. Ovde je opasno po zivot otici pesice u prodavnicu, u skolu, kod suseda.... bas tako, opasno po zivot!!! Videcemo sta ce nam novi prostorni plan ponuditi. Praticemo budno!

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;