INFONET-468X60-BANNER

Stiglo 40 prijava za projektovanje i izgradnju auto-puta koji će Banja Luku povezati sa Beogradom

28.08.2020. | Blic

Direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić izjavio je juče (27.08.2020) da je na javni poziv za finansiranje projektovanja i izgradnju auto-puta koji bi Banja Luku i Republiku Srpsku povezao sa Beogradom već stiglo oko 40 prijava.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Topić kaže da je poziv za deonicu Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, dužine 70 kilometara, pre desetak dana raspisalo preduzeće Autoputevi Republike Srpske.

– Prvi put Autoputevi su raspisali tender koji obuhvata finansiranje, projektovanje i izgradnju auto-puta koji bi Republiku Srpsku, povezao sa Beogradom. Vrednost radova procenjena je na 1,35 milijardi KM – rekao je Topić za Radio Republike Srpske.

On je istakao da se prijavilo deset velikih građevinskih kompanija koje su u stanju da samostalno obave ovaj posao.

– Prijavilo se i nekoliko domaćih firmi i banaka, a svi bi trebalo da se udruže. Verujem da će biti dovoljno zainteresovanih kompanija i da će krajnja cena ovog projekta biti realna. Auto-put je podeljen na tri deonice – naveo je Topić.

Govoreći o planu parcelacije, Topić je rekao da je na deonici Vukosavlje-Brčko bilo primedbi meštana, koje su u međuvremenu rešene.

– Na deonici Brčko-Bijeljina do Rače nije bilo spornih pitanja, s obzirom na to da je preduzeće Autoputevi Republike Srpske, radilo plan parcelacije, a grad Bijeljina prostorni plan – pojasnio je Topić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;