INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Generalni projekat za izgradnju četvrtog mosta u Novom Sadu očekuje se do kraja septembra

27.08.2020. | eKapija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević još jednom se sastao u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije Shandong Hi Speed sa kojima je nastavio razgovor o potencijalnoj saradnji na realizaciji projekta koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja, odnosno, projekta izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu sa obilaznicom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako je gradonačelnik naglasio, reč je o velikom infrastrukturnom poduhvatu čiji značaj prevazilazi okvire Novog Sada, te je veoma bitno da koordinacija svih aktera bude sa najvišim nivoom vlasti, kako bi se na taj način iznašla i najbolja rešenja.

Radna grupa u okviru koje su imenovani predstavnici Vlade Republike Srbije, APV, Grada, Fakulteta tehničkih nauka, ali i projektanskih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, angažovana je na upravljanju svim procesima i aktivnostima u vezi sa igradnjom četvrtog mosta, a Generalni projekat, koji je u završnoj fazi i čija se izrada očekuje do kraja septembra, definisaće vremenski okvir i druge tehničke odrednice za okončanje tog posla, nakon čega je moguće očekivati i zvanične ponude zainteresovanih kompanija, navodi se u saopštenju grada.

- Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu. Grad je maksimalno angažovan oko te teme, a s obzirom na složenost investicije i na njen značaj, potreban je najozbiljniji pristup i precizno isplanirani i najsitniji koraci. Mi imamo formiranu Radnu grupu sačinjenu od predstavnika lokalne samouprave, pokrajinskih i republičkih organa, te u narednom periodu očekujemo ponude kompanija, a one sa najboljim ponuđenim uslovima će steći mogućnost da grade novi most. S obzirom na veliko prijateljstvo naše dve zemlje, ovaj projekat bi mogao biti još jedna u nizu potvrda dobronamernih relacija između Srbije i Kine i mi svakako imamo poverenje u naše kineske partnere u skladu sa dosadašnjim iskustvom – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predstavnici kineske kompanije izrazili su spremnost da ispoštuju zajedničke dogovore i posvete punu pažnju projektu, te da u saradnji sa gradskom upravom i Vladom Republike Srbije ova investicija bude ralizovana na najbolji mogući način ukoliko predlog njihovog projekta bude prihvaćen od strane Republike Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;