SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja mosta-obilaznice oko Novog Sada - projekat od posebnog značaja za Srbiju

31.07.2020. | RTV

Projekat izgradnje mosta, nazvan "Most - obilaznica oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama" prepoznat je kao projekat koji je od posebnog značaja za Republiku Srbiju, što je potvrđeno Zaključkom Vlade Republike Srbije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Nakon što je održana javna prezentacija budućeg mosta u skladu sa jednim od rešenja iz Generalnog projekta, u cilju hitnog sprovođenja postupka, gradonačelnik Novog Sada je formirao posebnu Radnu grupu za sprovođenje aktivnosti na projektu izgradnje mosta.

Imajući u vidu nacionalni značaj projekta, članove Radne grupe čine predstavnici sa bogatim profesionalnim iskustvom na realizaciji najvećih projekata u našoj zemlji i regionu. Članovi Radne grupe su predstavnici Vlade Republike Srbije, predstavnici Autonomne pokrajine Vojvodine, predstavnici Grada, ali i eminentni profesori sa Fakulteta tehničkih nauka i predstavnici struke. Zadatak Radne grupe je sprovođenje svih aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta izgradnje novog mosta.

Radna grupa za zadatak ima da prioritetno i aktivno organizuje sve aktivnosti i učesnike u ovom procesu i prati realizaciju i dinamiku realizacije projekta, koji će se sprovoditi po hitnosti, te je namera Grada Novog Sada da rokovi budu realni ali najkraći mogući, kako bi Grad Novi Sad što pre sa ponosom realizovao još jedan, u međunarodnim okvirima značajan projekat.

Nakon završetka izrade Generalnog projekta, u narednim nedeljama, cilj Grada Novog Sada da se organizuju sve aktivnosti tako da najkasnije do početka naredne godine bude objavljen javni poziv za projektovanje Idejnog rešenja i Idejnog projekta.

Planirana objava jedinstvenog tendera za projektovanje i izgradnju obezbediće daleko bržu realizaciju, ali sigurnost i usaglašenost projektovanja i same tehnologije izgradnje.

Jedan od strateških ciljeva Grada Novog Sada je da sve aktivnosti na izgradnji novog mosta sprovede u periodu od narednih pet do šest godina, u šta će, od samog početka realizacije ovog projekta, uložiti maksimalne resurse i kapacitete.

 

Komentari: 1

Шумадинац 03.08.2020 14.59.35

Да ли заиста нема никог ко би сагледао неопходност и потенцијале стварања директне везе Кузмин-Бачка Паланка-Коридор10 !?

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;