INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65km auto-puta

23.07.2020. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je juče (22.07.2020) radove na rehabilitaciji državnog puta od Bačke Topole do Siriga. Radove je obišla sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je istakla da ekonomija i život ne mogu da stanu zbog epidemije i da je država tu da stvori uslove da svi koji mogu rade i da se Srbija razvija, saopšteno je iz Ministarstva.

- Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65 kilometara auto-puta, ova deonica najvećim delom je završena, do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5km. Važno je da se putevi održavaju i da velika gradilišta rade - rekla je ona.

Dodala je da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra.

- Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu - rekla je ona i dodala da nije zaboravljena ni saobraćajnica Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.

Gradonačelnik Vučević izjavio je da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji, te da je važno da naša zemlja ima što bolje i bezbednije saobraćajnice, kako bismo spremno dočekali period posle epidemije.

- Završetkom ove deonice dobijamo još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. Čeka nas još zajedničkih investicija, jedna od njih je i kružna raskrsnica u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj - rekao je on.

Deonica koju su obišli jedna je od 26 koje se rade na auto-putevima u Srbiji, izjavio je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak. Takođe je dodao i da je urađeno više od 24km, a ostaje još 10, km, da je vrednost radova oko 10 miliona evra, kao i to da će u ovoj godini biti presvučeno asfaltom oko 200km auto-puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;