IZOLACIJA-468X60-BANNER

Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65km auto-puta

23.07.2020. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je juče (22.07.2020) radove na rehabilitaciji državnog puta od Bačke Topole do Siriga. Radove je obišla sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je istakla da ekonomija i život ne mogu da stanu zbog epidemije i da je država tu da stvori uslove da svi koji mogu rade i da se Srbija razvija, saopšteno je iz Ministarstva.

- Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65 kilometara auto-puta, ova deonica najvećim delom je završena, do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5km. Važno je da se putevi održavaju i da velika gradilišta rade - rekla je ona.

Dodala je da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra.

- Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu - rekla je ona i dodala da nije zaboravljena ni saobraćajnica Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.

Gradonačelnik Vučević izjavio je da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji, te da je važno da naša zemlja ima što bolje i bezbednije saobraćajnice, kako bismo spremno dočekali period posle epidemije.

- Završetkom ove deonice dobijamo još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. Čeka nas još zajedničkih investicija, jedna od njih je i kružna raskrsnica u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj - rekao je on.

Deonica koju su obišli jedna je od 26 koje se rade na auto-putevima u Srbiji, izjavio je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak. Takođe je dodao i da je urađeno više od 24km, a ostaje još 10, km, da je vrednost radova oko 10 miliona evra, kao i to da će u ovoj godini biti presvučeno asfaltom oko 200km auto-puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;