INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Počelo pobijanje šipova za novi most na Savi kod Šapca

16.07.2020. | eKapija

Radovi na pobijanju šipova za izgradnju novog mosta preko Save od 1,3 kilometra, za auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica počeli su, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila da most treba da bude završen krajem 2022. godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay,com)

Nikola Karadžić, šef projekta iz Koridora Srbije, izjavio je da se trenutno izvode radovi na Mačvanskoj strani, na prilaznoj konstrukciji.

- Izvode se radovi na izgradnji šipova i priprema za njihovo postavljanje u reci Savi. Ovaj most povezuje dve deonice - auto-put od Rume do Šapca i brzu saobracajnicu od Šapca do Loznice i dužine je 1,3 km. Radovi se odvijaju zadovoljavajućim intenzitetom - rekao je Karadžić, navodi se na sajtu ministarstva.

Murat Turkoglu, direktor azerbejdžanske kompanije Azvirt, koja izvodi radove na ovoj deonici, rekao je da je privilegija graditi u Srbiji i raditi sa istaknutim stručnjacima i profesionalcima iz oblasti građevine i inženjerstva, te da je infrastruktura osnov ekonomskog prosperiteta jedne zemlje.

- Radovi na izgradnji ovog mosta još jedan su pokazatelj u razvoju transportne infrastrukture u Srbiji. Mostovi su i inače najsnažniji simboli u ljudskom društvu - simbol spajanja, saradnje i harmonije. U ime Azvirta izražavam zahvalnost vladama Srbije i Azerbejdžana na posvećenosti strateškom partnerstvu i saradnji u mnogim sektorima, uključujući infrastrukturu. Zajednički ćemo iskoristiti sve kapacitete i nećemo se štedeti dok uspešno ne realizujemo i ovaj projekat, poštujući sve svetske standarde i inovativnu mehanizaciju - rekao je on.

- Što se tiče ovog projekta, ponosna sam što će ovaj deo Srbije dobiti jednu važnu saobraćajnicu - najbržu vezu sa BiH i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom. Važno je da se povezujemo sa regionom, ali jednako je važno i da delovi Srbije budu povezani dobrom infrastrukturom. Vrednost ove investicije je blizu pola milijarde evra, a most će krajem 2022. uz svu podršku i izazove biti završen - rekla je ministarka građevinarstva, Zorana Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;