INFONET-468X60-BANNER

Preostalo još 250 metara do spajanja Sajma sa Bulevarom Vudroa Vilsona

14.07.2020. | Š. Marović | Novosti

Radnicima Millennium teama ostalo je još 250 metara kako bi levu traku ulice spojili sa jednom od najfrekventnijih saobraćanica u gradu, odnosno Bulevarom vojvode Mišića kod Beogradskog sajma.

Sredinom novembra 2019. godine u promet je pušten prvi deo Bulevara od Karađorđeve ulice do Ulice Nikolaja Kravcova, koja je takođe tada otvorena za saobraćaj. Potom su neimari nastavili sa daljim uređenjem, a kompletan posao bi, prema njihovim rečima, mogao biti završen krajem septembra. Jedan od najsavremenijih bulevara u prestonici biće najbliža veza centra grada sa Sajmom i Adom Ciganlijom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Trenutno se izvode radovi na izgradnji leve strane saobraćajnice i ostalo je oko 250 metara kako bi ona stigla do Bulevara vojvode Mišića i izašla na Beogradski sajam - rekli su za Novosti, izvođači radova. - Zatim počinjemo sa uređenjem desne trake, gde nas čeka mnogo više posla, a očekujemo i dozvolu nadležnih kako bi se poseklo nekoliko stabala koji se nalaze na njenoj trasi.

Ranije se moglo čuti da će na ukrštanju dva bulevara biti napravljen veliki kružni tok, ali će po svemu sudeći biti postavljeni semafori koji će regulisati protok saobraćaja. Bulevar Vudroa Vilsona biće dugačak više od dva kilometra, širok četrdeset metara, sa popločanim trotoarima i biciklističkom stazom na levoj strani između dva drvoreda. Saobraćajnica će imati šest traka sa razdelnim ostrvom u sredini širine pet metara. Bulevar će takođe biti najbrža veza do novog tržnog centra "Galerija", čije je otvaranje najavljeno za septembar.

- Trenutno je za izlaz na Bulevar vojvode Mišića urađen privremeni prolaz, dok se ne realizuje kompletan projekat - kaže on. - Postavljamo vodovodne i kanalizacione cevi, kišnu kanalizaciju, sistem za zalivanje, elektro i telekomunikacione instalacije, kao i gasovod. Trotoari i biciklističke staze rade se sa leve strane, a počeli smo i postavljanje asfalta, odnosno prvog i drugog sloja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ali i situacija sa virusom korona, završetak kompletnog posla može se očekivati krajem septembra, kada će i ovaj deo biti pušten za saobraćaj.

Pored dela Bulevara kod Beogradskog sajma, neimarima Millennium teama ostalo je da urede pedesetak metara najmodernije saobraćajnice ispod Gazele, pošto je tamo u toku montaža čeličnog gasovoda dužine 500 metara i širine F900, od Gazele do Savske ulice. U uređenju Bulevara prvo je podloga zamenjena peščanom, zatim je postavljen geotekstil, šljunak debljine 50 centimetara, dva sloja kamena, a potom tri sloja asfalta od devet, osam i pet centimetara.

- Do pre nekoliko dana radili smo u punom obimu i bilo je angažovano oko 150 ljudi, ali će novi talas virusa korona nesumnjivo smanjiti i naše kapacitete - ističu na najaktivnijem gradilištu u prestonici. - Broj radnika sigurno će varirati narednih mesec dana, ali ćemo se truditi da radovi zbog toga ne ispaštaju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;