PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Tender za projektovanje poslednje deonice vodovoda "Makiš – Mladenovac"

01.07.2020. | Beoinfo

Grad Beograd je objavio javnu nabavku za projektovanje VI i VII etape regionalnog vodovoda "Makiš-Mladenovac" i za izradu projekata svih objekata i mreže potrebnih za priključenje naselja na području južnog dela Grocke, kao i za projekat rezervoara u Mladenovcu zapremine 10.000 kubnih metara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je vrednost nabavke skoro milion evra, i da će projektant u roku od devet meseci izraditi projektnu dokumentaciju potrebnu za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju VI etape u dužini od skoro 10 kilometara. On je takođe dodao da će projektant izraditi projekte za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju priključka za naselja Dražanj, Umčari, Pudarci i Kamendol, ukupne dužine skoro 19 kilometara, sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

Kako se izrada projekata za građevinske dozvole sledeće godine bude privodila kraju, tada će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisati javnu nabavku za izvođenje radova, da bi se na proleće 2023. godine završila izgradnja VI etape sa svim priključcima za sva naselja južnog dela Grocke. Procenjena vrednost za izvođenje ovih radova je oko tri milijarde dinara.

Tehnička dokumentacija za poslednju, VII etapu, sadašnjim tenderom biće urađena na nivou idejnog rešenja i idejnog projekta sa studijom opravdanosti, posle čega će biti planiran tender za izvođačku dokumentaciju i izgradnju poslednje etape i rezervoara u Mladenovcu.

Vesić je rekao da će grad Beograd izgradnjom regionalnog vodovoda "Makiš - Mladenovac" konačno snabdeti gradskom vodom svoje opštine Grocku, Sopot i Mladenovac.

– Već do kraja naredne godine vodom sa Makiša snabdevaćemo Grocku, Vrčin i Ritopek – rekao je Vesić i dodao da je sistem vodosnabdevanja "Makiš - Mladenovac" zasnovan na snabdevanju vodom iz postrojenja za preradu vode "Makiš", iz kojeg se snabdevaju naselja podavalskog područja, najveći broj naselja opštine Grocka i sva naselja u opštinama Sopot i Mladenovac.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;