INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija ulica u centralnoj zoni Beograda

09.06.2020. | J. G. | Novosti

Kao što je i najavljeno, saobraćaj u Ulici Džordža Vašingtona je od juče (08.06.2020) pušten, a takođe funkcioniše i saobraćaj i javni gradski prevoz od Drinčićeve do Francuske ulice. Iako je rok za završetak ovih radova bio 1. jun, trotoari još uvek nisu gotovi. Majstori postavljaju kocke u delu za pešake, a tako će biti i narednih dana. Sledeća faza radova, koja podrazumeva rekonstrukciju Ulice cara Dušana sačekaće jul.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Pustićemo nekoliko nedelja da saobraćaj funkcioniše bez zastoja, a kada krajem juna, odnosno početkom jula počne da opada intenzitet saobraćaja, otvorićemo sledeću deonicu od raskrsnice sa Francuskom do Kalemegdana - rekao je glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Zbog plićeg iskopa, inženjeri veruju da većih problema na ovoj deonici neće biti. Prema rečima nadležnih, stavljanje tačke na ovu rekonstrukciju moglo bi da se očekuje do kraja novembra.

Ove nedelje trebalo bi da se intenziviraju radovi na uglu Dalmatinske i Džordža Vašingtona. Na uglu Palmotićeve i Džordža Vašingtona planirano je da bude postavljen spomenik slovenačkom lingvisti i slavisti Jerneju Kopitaru, međutim, zbog podzemnih instalacija koje su "otkrivene" tokom iskopavnja, idejno rešenje mora da se promeni. Radovi su ponovo započeti, a biće završeni sredinom leta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;