PRIJAVA-468X60-BANNER

Novi dom zdravlja u Vinči

05.06.2020. | Beobuild

Projekat novog Doma zdravlja u Vinči konačno se nalazi u proceduri za usvajanje, a idejno rešenje izloženo je na javnom uvidu u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta. Prema najavama trenutno se radi na prikupljanju dokumentacije za početak izgradnje objekta, koji će se nalaziti nedaleko od osnovne škole, a plan je da se sa radovima započne u drugoj polovini ove godine. Na mestu montažnog objekta postavljenog pre 40 godina, u Ulici Save Kovačevića u Vinči, treba da nikne moderan centar primarne zdravstvene zaštite od skoro 4.300m² bruto prostora, sa pratećim parkingom na otvorenom.

Budući izgled Doma zdravlja u Vinči

Postojeći objekat zdravstvene stanice izgrađen je 70-ih godina, kao montažna baraka privremenog karaktera, koja je zbog dotrajalosti postala potpuno neuslovna. Zbog toga će postojeći objekat biti uklonjen, a na njegovom mestu gradiće se pravi Dom Zdravlja, sa značajno većim kapacitetom i svim potrebnim službama. Privremena zdravstvena stanica planirana je za tadašnji obuhvat od oko 15.000 stanovnika, koji je do sada narastao do 30.000, pa se funkcionisanje službi obavlja u otežanim uslovima već duže vreme.

Novi objekat biće delimično ukopan (Su+Pr+1), pošto se nalazi na iskošenom terenu, gde je južni deo parcele spušten na kotu suterena. Funkcionalnost pojačavaju i dva ulaza, jedan za pacijente i jedan za službena lica, kao i natkriveni pristup objektu za vozila hitne pomoći. Projektovana su i četiri evakuaciona izlaza za slučaj opasnosti, dva na prizemlju i dva u suterenu.

Parking prostor za pacijente organizovan je na parceli otvorenog tipa, a u suterenskom nivou, projektovana su parking mesta za zaposlene i 5 mesta za osobe sa posebnim potrebama. Oko objekta nalazi se širok zeleni pojas koji zauzima čak 40% parcele, a planirano je zasenjivanje velikim lišćarima. Oko objekta planirana je ograda, transparentna u delu ka ulici. Nosilac izrade Urbanističkog projekta je projektni biro ŠIDPROJEKT d.o.o.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;